MAGAZIN PREPORUKA

DOKOLICA: Reci kakvu kafu piješ, reći ću ti ko si

131028-F-PB969-006Rijetko ko ne voli ujutro da popije šoljicu tople kafe s mlijekom, zar ne?  Ona je mnogo više od napitka, ona je ritual, vrijeme da razmislimo što nas čeka u danu, vrijeme za ugodu i predah. Jeste li znali da je vrsta kafe koju pijete u direktnoj korelaciji s vašim karakterom?

Dr. Gary L. Wenk piše u ,,Psychology Today”: ,,Kafa čini da se osjećamo dobro, jer se ona može uklopiti u gotovo svaki sistem nagrade koji je naš mozak razvio“. Ima smisla da postoji veza između uma i vrste kafe koju pijemo. Naravno, osoba koja voli kapućino biće sasvim drugačija od nekoga ko naručuje crnu kafu.

Espreso čisti

Ako pijete espreso, vi ste rođeni vođa. Radite vrlo naporno, a takođe igrate vrlo žestoko. Vaš tip A ličnosti čini vas osobom koja zna kako odraditi posao. Vaša prirodna marljivost inspirativna je drugima, na poslu i u društvenom životu.

Očito, kao osoba koja pije espreso, uživate u ukusu kave i volite da su stvari jasne i direktne. Vaša jutarnja doza espresa je ono što vas pokreće i drži na čelu čopora svaki dan!

Dupli espreso čisti

Ako pijete dupli espreso, vi vjerujete u logiku. Izuzetno ste praktična osoba i nijeste podložni hirovima. Kao i osobe koje piju obični espreso, vi ste vrlo marljiva osoba. Međutim, radite puno bolje sa jasnim, konciznim smjerom od ostalih. Dajete najbolje od sebe na poslu kada vam vaš šef kaže tačno što želi.

Pošto volite dvostruku dozu espresa, vama je potreban mali dodatni podsticaj kofeina da vas drži tokom dana. Vaš jutarnji napitak pomaže vam da se skoncentrišete i odradite svoj dan po savršeno logičkom redosljedu!

Kava s mlijekom (bilo koje vrste, velika, mala, toplo, hladno…)

Ako pijete kavu s mlijekom, možda imate problema s donošenjem odluka. Opuštene ste prirode i kao rezultat, nijeste zabrinuti zbog pretjeranog analiziranja svake odluke. U stvari, vaša priroda je takva da dosta razmišljate i preferirate da vaša mašta razmotri sve opcije na ležeran način.

Pošto pijete kavu s mlijekom, vi volite udobnost. Vaša jutarnja kava s mlijekom samo je jedna od onih malih udobnosti koje čine život uistinu vrijedan življenja!

Kapućino

Ako pijete kapućino, vi ste vrlo sofisticirana individua. Vaš osjećaj za stil je vrlo uglađen. Za razliku od nekih svojih prijatelja, nijeste tip osobe koja voli grube šale. Vi više volite da su stvari malo otmenije. Takođe, imate vrlo kreativan um i vaš društvena priroda čini vas vrlo dobrim prijateljem.

Kapućino je jedno od otmenijih pića, tako da otkriva koliko ste sofisticirani (ili to želite biti). Vaš jutarnji kapućino određuje stilsko i kreativno raspoloženje dana!

Ledena kava

Ako pijete ledenu kavu, vi ste vrlo uporan čovjek. Imate proaktivan stav i nemate vremena za sitničavosti ili drame. Vrlo ste sigurni u izražavanju svog mišljenja i mislite o sebi kao o trendseteru.

Kao neko ko je privučen ledenim napitkom u svako doba godine, na vas ne utiče vrijeme kao i na ostale ljude. Imate mnogo više kontrole nad svojim emocijama, a volite se i kočoperiti niz ulicu sa svojim ledenim napitkom u ruci!

atma.hr