MAGAZIN PREPORUKA

PUTOVANJA: Ove palate pretvorene su u hotele

U nekim zemljama su, zarad turizma, došli na ideju da stare palate pretvore u moderne hotele.

Portal za putovanja ,,Trip advisor” odabrao je deset najljepših takvih hotela.

Palata Tadž Falaknuma u Hiderabadu, Indija

putovanja taj

– Hotel ,,The Taj Falaknuma Palace” premašio je sva naša očekivanja. Jednostavno, sve je uzvišeno, u svakom pogledu! – jedan je od komentara na ,,Trip advisor”-u.

Althof Grandhotel Šlos u Bensbergu, u Bergiš Gladbahu, Njemačka

putovanja 2 Bensberg_Lobby2_2087x1268

– Hotel ,,Althoff Grandhotel Schloss” je ogromni dvorac koji se nalazi na vrhu brda sa pogledom na Bernsberg – kratko je opisao posjetilac ,,Trip advisor”-a ovaj zamak.

Čiragan palata Kempinski u Istanbulu, Turska

putovanja 3 kempinski

– Hotel ,,Ciragan Palace Kempinski” je vizuelno najimpresivnije imanje na Bosforu. Sama palata oduzima dah i pogled iz nje je nevjerovatan – kaže posjetilac hotela za ,,Trip advisor”.

Palata Manjani Feroni u Firenci, Italija

putovanja 4 palazzo

– Apsolutno sam oduševljena istorijskim hotelom ,,Palazzo Magnani Feroni”. Sobe su nevjerovatne, osoblje je ljubazno i od velike pomoći – kaže posjetiteljka ovog zamka za ,,Trip advisor”.

Hotel d Krijon u Parizu, Francuska

living room

– ,,Hotel de Crillon” je najljepši u Parizu. Lokacija je odlična, ali cijelo iskustvo na izvanredno – komentar je posjetiteljke ovog hotela za ,,Trip advisor”.

Taleon Imperial Hotel, u Sankt Peterburgu, Rusija

putovanja 6 Taleon_Hotel_St_Petersburg_SuperiorRoom413_bedroom1

– ,,Taleon Imperial Hotel” je zaista izuzetan, u stilu palate, nalazi se u glavnoj ulici u Sankt Peterburgu, u Nevski prospektu – kaže posjetilac hotela za ,,Trip advisor”.

Oberoi Radžvilas u Džajpuru, Indija

putovanja 7

– ,,The Oberoi Rajvilas” jedno je od najboljih mjesta na kojem sam bio. Od početka do kraja boravka prema nama su se odnosili kao prema članovima kraljevske porodice – komentar je posjetioca hotela za ,,Trip advisor”.

Palata Griti u Veneciji, Italija

putovanja 8

– ,,The Gritti Palace” je nekada bila palata ugledne plemićke porodice koja je pretvorena u luksuzni hotel i prava je znamenitost Venecije – kaže posjetilac palate za ,,Trip advisor”.

Ksara palas rele e šato u Medini, Malta

putovanja 9

– ,,The Xara Palace Relais & Chateaux” je luksuzna palata u srcu Medine, prelijepa, sa tihim sobama – prenosi utiske posjetilac za ,,Trip advisor”.

Pale Koburg Hotel Residenc, u Beču, Austrija

putovanja 10 Vienna-Palais-Coburg-Hotel-Residenz-sala-cerimonie

– ,,Palais Coburg Hotel Residenz” ima sjajnu arhitekturu, izvrstan dizajn, prelijepa je kombinacija starog i novog – kaže posjetilac za ,,Trip advisor”.

B.R.

Foto: Trip advisor