PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

OŠTRO OKO: Šta nije u redu sa ovim posterom?

the-walk-460_931580S0Stručnjaci, ali i oni sa oštrim okom primijetili su neshvatljive greške na posteru za film ,,Walk” (Put do slave) Roberta Zemekisa.
Ostvarenje je snimljeno na osnovu istinitog događaja iz 1974. godine kada je Filip Pti, kojeg u filmu glumi Džozef Gordon Levit, hodao po žici između tornjeva Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku. Kule su srušene u terorističkom napadu 20o1. godine.
Na posteru, kule blizanci koji se nalaze u finansijskom središtu Menhetna preseljene su iz južnog dijela ostrva u sjeverni, u Midtaun, piše ,,Tajm”. To se vidi po rasporedu ulica – u Midtaunu su pravilno raspoređene, dok su na Menhetnu nepravilne. Nigdje se ne vidi legendarna rijeka Hadson na posteru. Pored toga, kule su preseljene u pogrešan dio grada gdje su katedrala svetog Patrika i sjedište TV kuće NBC, popularni 30 Rokefeler centar. Ta dva objekta nalaze se u Midtaunu na šest i po kilometara od lokacije gdje su nekada bili ,,blizanci”, kako nazivaju tornjeve Svjetskog trgovinskog centra.

29-joseph-gordon-levitt-the-walk.w529.h352

Na pres materijalu vidi se i rijeka Hadson i sve je na svom mjestu

,,Vulture”, čiji je novinar i primijetio ove nedostatke, čekajući sat da počne projekcija filma, kaže da mu je čudno kako se u materijalu za novinare, na fotografijama iz filma, kule nalaze na pravom mjestu, a na posteru ne.
B.R.
Foto: Promo