MODA SLAJDER

NATAŠA PEJOVIĆ: Nova kolekcija –korak ka modernom, sexy i neobičnom dizajnu

 

 

natasa pejjovic_213Kreatorka Nataša Pejović predstaviće kolekciju na modnoj smotri Fashion Connection sredinom oktobra u Podgorici. Za MNE magazin kaže da joj je prijala trogodišnja pauza i da se sada vraća na modnu scenu s kolekcijom od 23 modela za sezonu jesen-zima ove godine.

-Do prije tri godine predstavljala sam novu kolekciju svake sezone, odnosno dva puta  godišnje. U tom periodu pričala sam o blagom umoru oko čitave priče, počevši od inspiracije, ideja, realizacije, do revije i medijske promocije iste. Nije mi bila u planu pauza od tri godine, tako se desilo. Ipak, prijalo mi je. Sa strane sam posmatrala šta se dešava na našem tržištu kao i u svijetu. Uživala sam u modi sa tačke posmatrača i ljubitelja iste. Posjećivala sam revije apsolutno mirna i rasterećena tremom i odgovornošću koje osjećam kada sama prikazujem kolekciju. U isto vrijeme jasno sam odredila smjernice kao i put kojim težim da moj brend ide-kaže Nataša.

Kreatorka dodaje da je novom kolekcijom napravila pomak  kada je stil u pitanju.

-Do sada sam radila uglavnom večernje, elegantne i romantične haljine. Sa ovom kolekcijom napravila sam korak ka modernom, sexy i neobičnijem dizajnu. Kolekcija sadrži 23 modela, smjernice jesen/zima. Forma na mojim modelima je uglavnom svedena, čistih linija, a igrala sam se materijalima u smislu sječenja, ušivanja, ukrašavanja. Tu crtu sam zadržala. Nadam se da će publika prepoznati trud koji smo uložili u kolekciju-kaže naša sagovornica.

Ona naglašava da je, kada je riječ o konstrukciju,  inspiraciju  pronašla u miksu pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka.

– To je neka modernizovana priča tih godina, modeli koji ističu figuru i struk. Kako su u modi u posljednjih nekoliko godina kombinacije nekad nespojivih stilova, materijala, krojeva tako je i mene inspirisao balans između izazovnog i čednog. Igra materijalima, dezenima i dojmom određenog modela na različite načine. Materijali koje sam koristila su svila, koža, hladna vuna, til, a od boja prisutne su crna, prljavo roza, bež, plava i crvena-kaže kreatorka.

 

Mn.M.

Foto: B. Šekularac