MODA

MARINA BANOVIĆ-DŽUVER O JESENJIM KOMBINACIJAMA: Kaput, gumene čizme i bijela košulja-efektne i trendi

Lida-Mard_otvaranje-ateljea_3

Marina Banović-Džuver razgleda modele (foto: Boris Šekularac)

Crnogorsku dizajnerku Marinu Banović-Džuver sreli smo na otvaranju prvog butika visoke mode ,,LidaMard” u Ljutoj gdje je bila gošća i prerezala krojački metar umjesto crvene vrpce.

Nakon ljeta, u kojem su temperature prelazile 40. podiok, stigla je jesen i vrijeme je da se iz ormara izvuče toplija garderoba, pa smo našu sagovornicu pitali koje su to tri stvari koje svako od nas bi trebalo da ima.

chanel mosaic

,,Chanel mosaic” (foto: fashiongum.com)

– ,,Chanel Mosaic”, ali to je nepristojno da kažem. Ja lično bih voljela da mogu da priuštim sebi neku novu ,,Chanel”-ovu tašnu za jesen… Ono što je neophodno nabaviti,  to su neke bazične stvari u garderoberu žene za jesen. Za naše podneblje neke dobre gumene čizme, u boji po izboru – rekla je Banović-Džuver za MNE magazin.

Hunter-Original-Fall-Winter-2014-2015-Fashion-Trend-Forecasting-18

Gumene čizme i mantil ili kaput su in ove sezone (foto: thebestfashionblog.com)

Zatim, ističe, za početak jeseni to su kardigani, ali, kako kaže možda je bolje uložiti u kaput ili mantil.

– Neka verzija nepostavljenog koji ne mora da bude dug, može da bude neka midl verzija da može da se koristi od ujutru do naveče. Što se boje tiče, postoje ljudi koji preferiraju crne i sive tonove i oni koji su iz grupe oker i braon. Ja ih dijelim na te dvije grupe. Tako da za jedne je to oker i braon, za druge crno i sivo – kaže naša sagovornica.

New-2015-Fall-Formal-White-Long-Sleeve-Ladies-Work-Blouses-Women-Office-Uniform-Styles-Shirts-Women

I za kraj, Banović-Džuver ističe da ono što  svakako treba imati kao dio jesenje odjevne kombinacije je bijela košulja i džins.
B.R.