DRUŠTVO PREPORUKA

PARTNERSTVO: M:tel i austrijska mreža A1 donose povoljnije usluge korisnicima u Srbiji, Hrvatskoj, BIH i Crnoj Gori

Od početka oktobra M:tel Austrija počinje sa radom kao punopravni MVNO. Upotreba dvostrukog IMSI-ja omogućava M:tel Austriji da koristi mrežu A1 i nudi pozive sa posebnim cijenama za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kao i za cijeli svijet. Već 99% pokrivenosti i odlična infrastruktura čine Telekom Austrija Grupu idealnim partnerom za MVNO-e.mtel austria

Telekom Austrija Grupa je objavila da je dodatno otvorila svoju A1 mrežnu infrastrukturu za novog MVNO (Mobile virtual network operator). Naime, M:tel Austrija, Mtel. a.d. Banjaluka iz Bosne i Hercegovine, počeće od danas sa radom na području Austrije.

Kao punopravni MVNO, M:tel Austrija će imati sveobuhvatnu mrežu ključnih elemenata na pravom mjestu, te će iznajmljivati potrebne prenosne stanice od A1, kako bi mogla započeti poslovanje.

Upotrebom Dual IMSI–ja (International Mobile Subscriber Identity), M:tel Austrija će omogućiti svojim korisnicima da iskoriste prednosti mreže A1, te jeftino pozivaju Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kao i da imaju pristup atraktivnim ponudama u ovim zemljama.

Lansiranje ovih usluga započeće sa prepaid, a kasnije i postpaid ponudama u koje će biti dostupne krajem ove godine. Takođe, ovo uključuje i daljnju saradnju na ostalim poslovnim poljima.

“Kada sarađuje sa MVNO, A1 Telekom Austrija Grupa osigurava implementaciju tehnički složenih rješenja i nudi sveobuhvatno iskustvo kao telekom provajder. Sa našim novim korisnikom M:tel Austrija smo takođe planirali i proširenje na druga poslovna polja, kao što su satelitsko emitovanje, roaming i međunarodni pozivi”, kaže Stefan Amon, direktor veleprodaje Telekom Austrija Grupe, ističući važnost ovog partnerstva.

“M:tel Austrija funkcioniše kao moderan, punopravni MVNO operater. Partnerstvo s A1, vodećim telekom operatorom u Austriji i uz njegovu najsavremeniju tehnologiju, našim korisnicima će obezbijediti najbolje usluge kako u Austriji, tako i u inostranstvu. Korisnici koji često komuniciraju sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, takođe će moći koristiti sve naše servise širom svijeta uz veoma atraktivne ponude. Ove ponude funkcionišu u oba smjera, jer i korisnici iz navedenih zemalja mogu pozivati Austriju po povoljnim cijenama, izjavio je Zvonko Alašević, direktor M:tel Austrije.

Kako bi se nove usluge testirale u realnim životnim uslovima, M:tel Austrija je trenutno u potrazi za korisnicima za testiranje ovih usluga. Svi zainteresovani za učestvovanje u ovom programu svoju prijavu mogu poslati na e–mail adresu [email protected]

  Komercijalnim lansiranjem novih usluga M:tel Austrija će ponuditi atraktivne prepaid planove i tarife:

  Cijena (u eurima) Uključen bonus  
Prepaid Starter set 9,90 500 min prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora  
    500 min prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora  
Prepaid Super plan 14,90 1000 min prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora  
    1000 min prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora  
Prepaid Super plan plus 29,90 1000 min prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora  
    1000 min prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora  
    1000 min prema svim mrežama u Austriji  
    100 sms prema svim mrežama u Austriji  
    1000 MB mobilnih podataka  
Izvod iz Prepaid Standardne Tarife Cijena (u eurima)  
Pozivi prema svim austrijskim mrežama

0.09

 
Pozivi prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora

0.35

 
sms prema svim austrijskim mrežama

0.09

 
sms prema: mts Srbija, mtel Bosna i Hercegovina i mtel Crna Gora

0.35

 
Mobilni podaci, po MB

0.09

 
Roaming u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori,  Pozivi prema Austriji

0.228

 
Roaming u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dolazni pozivi

0.06

 
Roaming u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, mobilni podaci po 100 KB

0.023

 
 

Prvi MVNO u infrastrukturi austrijske mreže A1 je započeo sa radom 2010. godine. Od tada je Telekom Austrija Grupa uspješno dovela tri operatera na tržište. Ovi MVNO–i iskorištavaju 99% mrežne pokrivenosti u Austriji, sa beneficijama kao što je odličan kvalitet razgovora i velike brzine mreže za prenos podataka.

O M:tel Austriji 

Garancija kvaliteta i pouzdanosti usluga jeste činjenica da je osnivač MTEL-a Austria kompanija Mtel Bosna i Hercegovina (Mtel a.d. Banjaluka), jedan od najuspješnijih operatera u regionu.

Kao jedan od tri nacionalna telekom operatera u Bosni i Hercegovini, Mtel a.d. Banjaluka nudi jedinstvena komunikaciona rješenja ujedinjena pod korporativnim brendom m:tel. Na sve dinamičnijem bh. tržištu ova kompanija nudi najnovije telekomunikacione usluge u oblasti telefonije, fiksne telefonije, interneta i prenosa podataka.

Uz stalno praćenje svjetskih trendova i najnovijih tehnoloških dostignuća u oblasti telekomunikacija, u M:telu takođe vode računa o potrebama i željama svojih korisnika.

Svjesni činjenice da današnji korisnici trebaju više od obavljanja telefonskih poziva, m:tel nudi širok spektar dodatnih usluga. Poslovnim korisnicima nudi integrisana poslovna rješenja sa pozivima i prenosima podataka u okviru mobilnih i fiksnih mreža, što je osnova za stvaranje zdravih uslova za uspješno poslovanje.

Pored visokokvalitetnih usluga i korištenjem modernih informacionih tehnologija, m:tel ulaže velika sredstva u sportske, kulturne, obrazovne i humanitarne projekte, te vođenjem posla na društveno odgovoran način utiče na razvoj istinskih vrijednosti u okruženju.

Nakon privatizacije većinskog dijela kompanije, m:tel je ostvario izvanredne poslovne rezultate sa više od 1.600.000 prijatelja i korisnika svih usluga.

Detaljne informacije o novom MVNO–u možete pronaći na www.mtel.at

O Telekom Austrija Grupi

Telekom Austrija Grupa, koja se od novembra 2000. godine pojavljuje na Bečkoj berzi, vodeći je provajder komunikacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa oko 23 miliona korisnika širom svojih tržišta djelovanja. Grupa trenutno posluje u osam zemalja: Austrija (A1), Bugarska (Mobiltel), Bjelorusija (velcom), Hrvatska (Vipnet), Slovenija (Si.mobil), Srbija (Vip mobile) Makedonija (Vip operator) i Lihtenštajn (Telekom Liechtenstein). Ukupno tržište ovih osam zemalja pokriva oko 41 milion stanovnika. Od 17. jula 2015. godine Grupa ima oko 16.000 zaposlenih, a krajem 2014. godine prihodi Grupe iznosili su oko 4 milijarde evra. Portfolio Telekom Austrija Grupe obuhvata proizvode i usluge glasovne telefonije, širokopojasnog interneta, multimedijalnih usluga, podataka i IT rješenja, veleprodaje, kao i platnih rješenja.

Za više informacija mo\ete da posjetite  web site na adresi

http://www.telekomaustria.com/en/home ili nas pratite na Twitter-u i LinkedIn-u.