DRUŠTVO PREPORUKA

MAKEDONIJA: Orlando Blum u Đevđeliji razgovarao sa izbjeglicama (foto)

British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Orlando Bloom (R) gets a high five from a refugee boy during his visit at the refugee registration camp near Gevgelija on September 28, 2015. AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Britanski glumac Orlando Blum juče se pojavio u Đevđeliji na grčko-makedonskoj granici i ugodno popričao s izbjeglicama koji su krenuli prema zapadu Evrope, piše Jutranji.hr. U tekstu se dalje navodi da zvijezda ,,Gospodara prstenova”, koji je ujedno i ambasador UNICEF-a, nije skidao osmijeh s lica dok je razgovarao s očajnim ljudima koji bježe od rata i bijede, a s nekima se i fotografisao.

,,Varajeti” je upravio prenio da će glumcu 30. oktobra u Los Anđelesu biti uručeno priznanje za humanitarca godine na ceremoniji ,,Britaninia Humanitarian Awards” za rad u organizacijama ,,We Day”, ,,Children’s Defense Fund”, ,,Global Green” i ,,Unicef”.

,,Britannia Humanitarian Award” uručuje se osobama koje svoju poziciju u industriji zabave koriste za promociju promjene u društvu i podizanju svijesti o važnim humanitarnim pitanjima.
Prir. B.R.
Foto: Armend Nimani

This slideshow requires JavaScript.