PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Mladenović majstorijama pokorio Romu, Levandovski Dinamo (video)

BATE je pokorio Romu u drugom kolu Lige šampiona! Samo u prvom poluvremenu bilo je 3:0 – Igor Stasević načeo je mrežu Rome u osmom minutu, a potom je nastavio da je rešeta Filip Mladenović u 12. i 30. minutu. Drugo poluvrijeme počelo je golovima Rome – Hervinjo je bio strijelac u 66. minutu, a Torosidis u 82. minutu. To je ipak bilo nedovoljno za Romu koja je izgubila 2:3.

Hrvatska javnost nadala se još jednom čudu Dinama u Ligi šampiona nakon pobjede nad Arsenalom u prošlom kolu, ali nijesu im dali niti promil šanse i ovoga puta raspoloženi Levandovski i drugovi iz Bajerna. Prvi gol postigao je Kosta u 13. minutu, drugi Levandovski u 21. minutu, treći Gece u 25. minutu, četvrti Levandovski u 28. minutu. Tako je završeno prvo poluvrijeme. U drugom se agonija Dinama nastavila. Levandovski je u 55. minutu postigao peti gol za Bajern, svoj treći.

Engleski timovi i ovoga puta su skliznuli. Olimpijakos je pobijedio Arsenal 3:2. Golove su postigli Pardo u 33. minutu, Ospina (auto-gol) u 40. minutu i Finbogason u 66. minutu, a strijelci za Arsenal bili su Volkot u 35. minutu i Sančes u 65. minutu. Porto je bio bolji od Čelsija – 2:1. Pogotke su postigli Andre u 39. i Maikon u 52. minutu, a za Čelsi to je bio Vilijan u 47. minutu.
Fudbaler Leverkuzena Papadopulos postigao je prvi gol na utakmici u 22. minutu protiv Barselone koja je uspjela da izjednači pogotkom Roberta tek u 80. minutu. Uslijedio je i drugi gol za Barsu, Suareza u 82. minutu.
Rezultatom 1:0 završen je meč Lion-Valensija. Strijelac za Valensiju bio je Feguli u 42. minutu.
Dinamo Kijev pobijedio je Tel Aviv 2:0 golovima Jarmolenka u četvrtom minutu i Moraesa u 50. minutu.
Zenit je bio bolji od Genta – 2:1. Pogotke su postigli Džuba u 35. i Šatov u 67. minutu. Za Gent strijelac je bio Maton u 56. minutu.
B.R.
Foto: Saša Pavlić