MAGAZIN

KOD KOZMETIČARA: Koža traži posebnu njegu tokom jesenjih dana

 

sloba

Sloba Bubanja

Ljeto je godišnje doba kada se dosta vremena provodi na otvorenom, koža je izložena agresivnom uticaju sunca, čestom pregrijavanju, znojenju, isušivanju, prljavštini…  Nemoguće je spriječiti znojenje i širenje pora, što je posebno izraženo u toku, ali, i poslije ljetnjih mjeseci, kada su oštećenja na koži najčešća,

I pored dobre pripreme, visoke temperature uvijek naprave ,,štetu” i poslije ljeta treba na koži sanirati posljedice štetnog uticaja visokih temperatura.  Zadržati zdrav izgled i vratiti svježinu oštećenoj koži je zadatak kako kozmetičara tako i klijenata.Najznačajnija je ishrana i dubinska hidratacija kože.

Vrsta tretmana i metode rada određuju se po strogo utvrđenim pravilima i za svaku osobu posebno.

Ono što je zajedničko za sve je da treba nadoknaditi elemente koje koža troši, a koji su neophodni za normalno funkcionisanje i održavanje njene vlažnosti. To su- hijaluronska kisjelina, kolagen, elastin,  vitamini i elementi za regeneraciju. Odnos i koncentracija pojedinih sastojaka određuje se u zavisnosti od trenutnog stanja kože. hidratacija-hijaluronskom-kisjelinom-110_XL
Najbolje je kozmetički tretman  raditi  specijalnim aparatom za mezoterapiju koji potiskuje koktele kojima treba nadoknaditi elemente koje je koža potrošila, a koji su neophodni za normalno funkcionisanje i održavanje vitalnosti  kože koja je počela da pokazuje znake isušivanja, opuštanja i stvaranja bora.

Aparat je luksuzna varijanta unošenja koktela   bez neprijatnog ,,bockanja iglom” .Ovim aparatom mogu da se unose svi neophodni sastojci da bi očuvali kožu od preranog staranja i stvaranja bora. Elastičnost, zategnutost i regeneracija  kože su vidljivi već poslije prvog tretmana.  Hijaluronska kisjelina, morski kolagen, elastin, vitamini i drugi  sastojci su nezamjenjivi i preporučuju se uvijek  kada je neophodno popuniti kožu hranjivim sastojcima i pripremiti je za jesen i velike temperaturne oscilacije.

Hijaluronska kisjelina već godinama zauzima značajno mjesto i od presudne je važnosti za elastičnost, gipkost, zategnutost i čvrstinu kože. Uz kolagen i elastin, hijaluronska kisjelina ima sposobnost da povezuje vlakna i popunjava međućelijske prostore, tako da koža postaje zategnuta, svježa i prozračna, bez obzira na godine starosti .

Kolagen je protein koji čini sastavni dio vezivnog tkiva, koje je od vitalnog značaja, ne samo za izgled i stanje kože, već za stanje cijelog organizma. Kolagen se sastoji od finih isprepletanih vlakana, koja čine finu mrežu  koja međusobno povezuje ćelije i uz elastin čini osnovu za čvrstoću kože. Kad se ova vlakna “pokidaju”, koža djeluje opušteno, uvelo i podložnija je stvaranju bora.

Sloba Bubanja,

Bjuti centar ,,Estebel”

www.estebel-mn.com