MAGAZIN PREPORUKA

KAROLIN BRELEJ O EMOTIVNIM VEZAMA: Svaka žena ima tajnog obožavaoca

 

nasmijana zena
Korpa sa 101 ružom i nepotpisanom ljubavnom porukom koju vam poštar donosi na kućni prag, možda je otišla u istoriju, ali ono što je označavala – nije. Tajni obožavaoci i dalje postoje! Za gotovo svakom pripadnicom ljepšeg pola krišom uzdiše bar jedan muškarac. Tako tvrdi Karolin Brelej, stručnjakinja za emocionalne veze. Njena teorija je da su tu najsumnjiviji momci koji su često, a da nisu ni svjesni, do ušiju zaljubljeni u najbolje drugarice. Nisu rijetki ni oni “začarani” odnosi, koji se spolja odvijaju kao čisto druženje sa komšijom kojeg znate iz djetinjstva, a on zapravo mašta o poljupcu sa vama. Ponekad ste na meti misli brata svoje kume ili kuma svog dečka. Dokle god izostaje inicijativa i otvoreno priznanje, možete samo da sumnjate da ste nekome tiha patnja ili čak ni da ne naslutite da neko provodi sate razmišljajući o vama. Postoje, ipak, određeni načini za dešifrovanje.
Karolin Brelej “raskrinkava” muškarce koji se predstavljaju kao drugovi, a u stvari su potajni obožavaoci. Oni su, tvrdi, ljubomorni na druge tipove, naročito na one o kojima često pričate. Uporno vas ubjeđuju da nijedan nije dovoljno dobar za vas i jedva dočekaju trenutak da se na nekog od njih naljutite i ogovarate ga, pa da vam se u tome pridruže. Dečko koji vam se predstavlja kao drug, a zapravo ste njegova simpatija, koristi svaku priliku da vam pošalje poruku, pozove vas ili započinje dopisivanje preko društvenih mreža bez ikakvog povoda. Ako primijetite da je detaljno informisan o svakom vašem potezu na “Fejsbuku”, svakoj slici i pjesmi koju ste zakačili, budite sigurni da ne želi samo da vam bude prijatelj.
Karolin smatra da tamo gdje nisu “čista posla”, drug, komšija, možda i muž vaše najbolje prijateljice, nesvjesno želi da bude u vašoj blizini. Izmišlja razloge, slučajno prolazi pored vaših omiljenih mjesta, otkazuje svoje planove ako ste ga negdje pozvali. U takvim trenucima on je nasmijan i na sve načine pokušava da nasmije vas ili da privuče vašu pažnju.

Muškarci slabo govore o porodičnim stvarima, pa ako nekog od njih uhvatite da vam se povjerava, Karolin kaže da je to znak da mu se dopadate. Ako primijetite da vam kolega s posla otvara vrata od lifta, na sve načine pokušava da započne konverzaciju, zapitkuje vas mnogo i često, velike su šanse da vam stalno “pretražuje” profil na društvenim mrežama i misli na vas i van radnog vremena.

Osobe koje su zaljubljene u vas ponašaće se drugačije u vašem prisustvu, možda će mijenjati boju glasa ili čak zamuckivati, možda će biti pričljivije nego inače… Istraživači sa Univerziteta u Čikagu su došli do zaključka da je pogled u oči najpouzdaniji pokazatelj da je neko u nekog zaljubljen. Ako primijetite da vas neki “drug” gleda duže nego što je uobičajeno i još ako mu se tokom razgovora šire zenice, možda ste na dobrom tragu. Možda imate udavarača koji to zvanično krije, a nezvanično ga odaju oči.

 

Izvor: novosti.rs