ART PREPORUKA

VIDEO: Spotom za pjesmu ,,Praktična žena” S.A.R.S. poručio ,,STOP NASILJU NAD ŽENAMA!”

sars
– OBRANI SE!!! – poručio je S.A.R.S. večeras na Facebook-u, uz postavljanje spota za pjesmu ,,Praktična žena” koji je večeras premijerno prikazan na MTV-u.
Podsjećamo, video je nastao kao dio projekta ,,Crazy enough to change the world” i prvi je u nizu koji će pokušati da promijeni svijet nabolje. U spotu prikazano je nekoliko koraka kako se odbraniti od nasilnika.

– Nismo željeli da napravimo još jedan sumoran video gdje su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u namjeri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se zaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pjesmu S.A.R.S.-a „Praktična žena“ biti prikazan i kratak kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promijeniti svijet – objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta ,,Crazy enough to change the world”.
Spot je dosad imao 3,672 pregleda na You Tube kanalu benda, a stižu i komentari.
– Eeeeh, da ste postojali i vi i ovaj spot prije 20-ak godina da je moja mama mogla da ga gleda i da nauči nešto … – kaže Nevena Živković.
Izvjesni ,,Swichup” kaže kako bi ovo trebalo da se pušta na televiziji umjesto Cece i Afrike.
– Pjesma zakon, spot zakon, žene su zakon…Čestitke na ovom zakonu!!! – napisao je Karlo Kečkeš.
Još muškaraca imalo je komentare za nasilje nad ženama.
– Vidi se crta od reza na stolu gdje treba da pukne na kraju 🙂 Ali generalno super pjesma i poučan spot, kako za žene tako i za tzv. muškarce koji su dovoljno kukavice da udare ženu….STOP NASILjU NAD ŽENAMA! – napisao je ,,Kunta Kinte”.
Nail Kurtović kazao je kako ne konta kako muško može da udari ženu.
Nijesu svi hvalili spot i pjesmu.
– S…! – napisao je ,,Kaiser Kosta”, dok je ,,Coce17” bio mišljenja ,,De, kakva je ovo piz….!”
Stigao im je ekspresan odgovor od Milice.
– Zašto sranje? Konačno neko da stane na stranu žena i da ih ne prikazuje kao žrtvu već kao borca. Odličan video i kratka obuka kako se odbraniti od manijaka. Sars kao i uvijek ispunjava moja očekivanja, imaju originalne spotove. Šteta je što u Srbiji malo ko zna da pohvali i podrži ovakve projekte koji bi sigurno pomogli ženama da se bore a ne da budu povrijeđene – napisala je ona.
B.R.
Foto: Screenshot

kud duga