ART PREPORUKA

EMI NAGRADE: ,,Game of Thrones” rekordno, Vajola Dejvis ispisala istoriju

ppobjednici,,Emi nagrade” uručene su u noći između nedjelje i ponedjeljka u ,,Majkrosoft teatru” u Los Anđelesu.

Serija ,,Game of Thrones” srušila je rekord ,,The West Wing”-a kada su njeni akteri kući odnijeli 12 nagrada od 24 kategorije u kojima su bili nominovani. Vajola Dejvis je postala prva afro-Amerikanka koja je osvojila ,,Emi” za najbolju glavnu ulogu.

hem

Džon Hem

Najbolja dramska serija je ,,Game Of Thrones”, najbolja humoristična serija jeste ,,Veep”, najbolji glumac u dramskoj seriji jeste Džon Hem za ulogu u ,,Mad man”-u, dok je najbolja glumica u dramskoj seriji Vajola Dejvis za rolu u ,,How to get away with murder”-u.

uzo

Uzo Aduba

Najbolja sporedna glumica u drami jeste Uzo Aduba za ,,Orange is the new black”, dok je najbolji sporedni glumac u drami Piter Dinklidž za ,,Game of Thrones”.

Ekipa serije ,,Veep"

Ekipa serije ,,Veep”

 

 

 

 

 

 

Najbolji glavni glumac u humorističnoj seriji jeste Džefri Tambor za ,,Transparent”, dok je najbolja glumica u komediji Džulija Luis Drajfus za ,,Veep”. Najbolja sporedna glumica u komediji jeste Alison Dženi za ,,Mom”, dok je najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji Toni Hejl za ,,Veep”.

Lejdi Gaga uručila je nagradu Ričardu Dženkinsu

Lejdi Gaga uručila je nagradu Ričardu Dženkinsu

Najbolja glumica u mini-seriji ili filmu jeste Fransis Mekdormand za ,,Olive Kitteridge”, a dok je najbolji glumac u mini-seriji ili filmu Ričard Dženkins, takođe za ,,Olive Kitteridge”. Najbolji sporedni glumac u limitiranom izdanju serije ili filma jeste Bil Marej za ,,Olive Kitteridge”, dok je najbolja sporedna glumica u ovoj kategoriji Redžina King za ,,American Crime”. Najbolja limitirana serija jeste ,,Olive Kitteridge”.

Najbolji rijaliti program je ,,,The Voice”. Najbolji televizijski film je ,,Bessie”. Najbolji tok-šou jeste ,,The Daily Show”. Najbolja skeč serija jeste ,,Inside Amy Schumer”. Najbolji struktuirani rijaliti program jeste ,,Shark Tank”, dok je najbolji nestruktuirani rijaliti ,,Deadliest Catch”. Najbolji voditelj rijaliti programa jeste Džejn Linč za ,,Hollywood Game Night”.

 

B.R.

Foto: Emmys

kud duga