PREPORUKA SPORT

TENIS: Novak Đoković osvojio drugu titulu u karijeri na US Openu

noleNovaku Đokoviću pripao je izvrsni meč sa Rodžerom Federerom u finalu US Opena – 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

– Bilo je ovo nevjerovatno veče za mene. Imam veliko poštovanje prema Rodžeru i svemu što je postigao u karijeri, definitivno dodaje još pritiska kada znate što je sve uradio. Ovo mi je bila najbolja sezona u karijeri. Uživam u njoj jer sada sam otac i suprug, što je čini slađom. Strast prema ovom sportu mi daje snagu da nastavim da idem dalje. Njegovaću i cijeniću ovu pobjedu koliko budem mogao – poručio je Đoković nakon susreta.

us open nole

To je Đokovićeva sedma titula ove godine, deseta grend slem u karijeri, druga na US Openu i ovim se Đoković pridružio Federeru i Rodu Lejveru postavši treći teniser u open eri koji je u jednoj sezoni igrao u četiri grend slem finala.

Meč je počeo sa zakašnjenjem od tri sata i 10 minuta zbog kiše. Teniseri su prije susreta rekli da jedva čekaju da izađu na teren.
– Ovo je meč koji se čeka cijelog života – istakao je Đoković za Eurosport prije susreta.
Meč je počeo furiozno. Prvi gem donio je pet izjednačenja i trajao skoro sedam minuta, a otvoren je asom Federera na svoj servis. Ovaj gem pripao je Švajcarcu. Drugi gem, u kojem je servirao Đoković, prošao je brzo, dobio ga je ,,sa nulom“, odnosno bez ijednog osvojenog poena Federera. I naredni gem dobio je Đoković. Zatim je u četvrtom gemu Đoković pretrpio nezgodan pad u kojem je iskrivio stopalo, pao i poderao koljeno i desnu ruku. Tada je Federer dobio dva gema, ali Đoković se vratio i dobio prvi set 6:4. Drugi set nakon velike borbe pripao je Federeru. Treći i četvrti set pripao je Đokoviću, s tim što je Federer u nevjerovatnom četvrtom setu kod 5:2 za Đokovića odlučio da još nije vrijeme za predaju, pa je došao do 5:4 i 40:15 u desetom gemu. Đoković je odlučio da drami stane na put i na advantidž, na svoj servis, odservirao izvrsno i dobio meč. Na kraju ulazak u ložu, zagrljaj sa suprugom Jelenom i stručnim štabom i poseban pozdrav sa  glumcem Džerardom Batlerom koji je bio tu.

batler

Zagrljaj na kraju meča sa svima u loži

Ovo finale pratili su glumci Robert Redford, Šon Koneri, Bredli Kuper, Hju Džekmen, te urednica ,,Voga“ Ana Vintur koja je sjedjela pored nekadašnjeg fudbalskog asa Dejvida Bekama.

Ana Vintur i Dejvid Bekam pratili su meč (foto: AP)

Ana Vintur i Dejvid Bekam pratili su meč (foto: AP)

– Kakva borba! Volim svaki osvojeni poen – prenio je svoje oduševljenje mečom Hju Džekmen putem Tvitera.

Robert Redford je takođe uživao u meču (foto: Reuters)

Robert Redford je takođe uživao u meču (foto: Reuters)

B.R.
Foto: Twitter