Porto Novi
ART PREPORUKA

REVIJA ZLATNIH KOMEDIJA U KIC-U: Večeras na programu ,,Meš” Roberta Altmana

zlatnr_komedijeRevija filmova Zlatne komedije počinje večeras u 20 sati u sali DODEST-a prikazivanjem filma „Meš“ Roberta Altmana. Ulaz je besplatan.

,,Meš” je američka antiratna satira, a govori o osoblju poljske bolnice koje raznim šalama pokušava da otkloni strah i depresiju tokom Korejskog rata. Film je dobitnik nagrade za najbolju komediju 1971. godine, kao i drugih priznanja.

Film „Prljavi pokvareni prevaranti“ (1988) režisera Frenka Oza, biće prikazan u utorak, a govori o Frediju Bensonu (Stiv Martin) i Lorensu Džejmsonu (Majkl Kejn), iskusnim prevarantima koji žive iskorištavajući pripadnice ljepšeg pola i obmanjujući ih pričom o svojoj neistinitoj tužnoj sudbini. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada.

Komedija „Gospodin Bin“ reditelja Mela Smita, biće prikazana u srijedu. U njemu, da bi se oslobodili beznadežno nespretnog i destruktivnog stražara zvanog gospodin Bin, odbor donosi odluku da ga u ime firme pošalje u Los Anđeles na otvaranje portreta Vislerove ,,Majke”.

U četvrtak je projekcija filma „Kad vodenjak pukne“ (2010) režisera Toda Filipsa. Ta projekcija zatvoriće reviju Zlatne komedije. Dok Piter (Robert Dauni Džunior) žuri da stigne na let kako bi bio uz suprugu na porođaju, njegove najbolje namjere se izjalove kada ga slučajni susret sa neostvarenim glumcem Itanom Tremblijem (Zak Galifianakis) primora na stopiranje, uništavanje nekoliko automobila, više prijateljstava i živaca.