PREPORUKA SPORT

EL KONFIDENSIJAL: Nikoli Mirotiću prijeti suspenzija FIBA

nikola-miroticŠpanski listovi pišu da FIBA razmatra kaznu za Nikolu Mirotića, tačnije suspenziju zbog cijepanja srpske zastave. U tom slučaju, Crnogorac koji igra za Španiju bi završio prvenstvo.

Prema informacijama lista ,,El Konfidensijal” koje su, kako i ime ovog medija sugeriše, ,,povjerljive”, Mirotić bi mogao da završio šampionat Evrope.

Ovakvi gestovi se ne tolerišu ni na jednom takmičenju i navodno kuća košarke želi da pokaže da Mirotić posluži za primjer.

Ipak, on se izvinio, teško je vjerovati da bi namjerno pocijepao bilo čiju zastavu, ovakvih ispada nije imao do sada. Napravio je glupost, bijesan zbog poraza, ali još jednom, čini se da nije imao namjeru.

Problem sa Bulsima je drugačije prirode, u pitanju je grad sa najjačom srpskom zajednicom u dijaspori, više stotina hiljada naših zemljaka živi u Čikagu i okolini, pišu Sportske novine, ako ovo dobije razmjere još većeg skandala, jasno je da će biti na njihovoj meti. Bulsi ne žele problem, to je jasno, pa španski listovi tvrde da će učiniti sve da se ograde od čitave situacije.

U svakom slučaju gorak ukus, ali ne treba ni dolivati vatru, niti raspirivati jeftine strasti, kako rekosmo, glupost je napravljena, ali treba gledati naprijed.

Saopštenje KSS glasi:

– Košarkaški savez Srbije osuđuje potez Nikole Mirotića. Cijepanje srpske zastave je neprihvatljiv čin bez obzira ko ga je i u kakvoj situaciji napravio.

Na osnovu snimka samog događaja, smatramo da Mirotić nije vidio da je u pitanju srpska zastava i da realno nije bio svjestan šta je u tom trenutku učinio. Njegovo objašnjenje i izvinjenje dato preko tvitera djeluju iskreno.

Iz tih razloga, KSS neće dalje reagovati na ovaj događaj. Svu energiju ćemo usmjeriti na utakmice koje naše momke očekuju do ispunjenja glavnog cilja – osvajanja medalje i plasmana na Olimpijske igre u Riju – navodi se u saopštenju.

Mirotić se oglasio putem Tvitera:

– Duboko žalim zbog svoje reakcije poslije utakmice. Nisam shvatio da je to srpska zastava. Gledao sam u pod zbog tenzije na utakmici i osjetio sam nešto na licu. Nikada ne bih uvrijedio nijedan simbol – napisao je Mirotić na Tviteru.

Izvor: sportske.net