Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

TEHNOLOŠKE NOVOTARIJE: ,,Microsoft” predstavio kameru koja prepoznaje godine i raspoloženje

realsenseMicrosoft je na IFA sajmu u Berlinu predstavio novi model veb kamere, Intel RealSense, koja detektuje broj godina, ali i raspoloženje osobe koju snima.
Osim toga, IntelRealSense kamera nudi mogućnost dubinskog očitavanja (depth sensing), kao i 3D selfija, koje ćete naravno moći dijeliti i slati gdje god i kome god hoćete. Dodatne opcije nude mogućnost skeniranja lica i ubacivanja različitih objekata ili samog sebe u omiljene video igre, kao i promjenu pozadine za vrijeme video razgovora.

Uređaji sa Intelovom RealSense kamerom i Windows Hello funkcijom omogućavaju pristup kompjuteru tako što prepoznaju lice korisnika i lozinka nije potrebna za otključavanje i korišćenje odabranih aplikacija. To omogućava IntelSecurity True Key tehnologija, koja pruža siguran pristup uređajima i stranicama bez prethodnog pamćenja lozinke za svaku stranicu.
Koliko je software pouzdan pokazala je i promocija na IFA sajmu. Na pozornicu su izašle dvije bliznakinje, koje su uspjele da razlikuju Windows 10 Hello funkciju i RealSense kameru.

Izvor i foto: Net.hr