ART ART_IZDVOJENO

BEDEM FEST: Josipa Lisac oduševila publiku u Nikšiću

Bedem-Fest_Josipa-Lisac_2Koncert hrvatske dive Josipe Lisac ispunio je večeras livadu podno Bedema gdje je ovih dana održavan ,,Bedem fest”. Bilo je puno i u bekstejdžu gdje smo vidjeli mnoga poznata lica – Aleksandra Radunovića Popaja, kao i nekadašnjeg vlasnika ,,Montanaro jazz club”-a Dragana Senića koji je Josipi nakon koncerta uručio buket cvijeća.

Lisac su pratili gromki aplauz i ovacije kada je izašla na scenu.

Prva pjesma kojom je počastila publiku, za koju je kasnije kazala da je zadivljena njome, bila je ,,Da li sam ti rekla da te volim”.

– Dobro veče svima. Ja sam frapirana. Pa, mi smo prvi put u Nikšiću! Zamislite. Veličanstveno! Želim podijeliti sa vama ono što imam i ono što jesam – rekla je Josipa oduševljenoj publici.

Potom je raširila kišobran i zapjevala ,,Boginju”, a nakon nje i numeru ,,O jednoj mladosti”.

Bedem-Fest_Josipa-Lisac_4

– Pozdravila bih ideju za ,,Bedem fest”. Čujem da je iz godine u godinu sve ljepši. Glazba je univerzalna, ali što ja to vama da pričam – ja to čujem i osjećam kroz vaše vriske – kazala je Josipa.

,,Dok razmišljam o nama”, ,,Hiljadu razloga”, ,,Živim po svom”, ,,Gdje Dunav ljubi nebo”, ,,Ležaj od suza”, ,,Hir, hir, hir”, ,,Tu” i ,,Magla” oduševili su prisutne.

– Ovo je nevjerovatno – kazali su nam Zander Alen i Marko Oven iz grupe ,,Xander and The Keys” koji su prisustvovali koncertu.

Na bis je otpjevala ,,Ispočetka”. Pratio je izvrsni bend.

– Neka živi ,,Bedem fest”! Vidimo se u životu još jednom negdje. Hvala vam puno – poručila je Josipa Lisac koja je ispraćena sa bine na isti način na koji je dočekana – vriskom, aplauzom i ovacijama.

Ona je nakon koncerta kratko za MNE magazin potvrdila da publika može uskoro da očekuje njen novi singl ,,Moja magija”.

– To će tek izaći. Sada sam promovisala numeru ,,Tu” – kazala je za MNE magazin Josipa Lisac.

mr.albimo

Mr. Albino

Trećeg dana ,,Bedem festa” nastupili su još ,,El Kachon” koji su otvorili program, zatim ,,Jesenjin” koji su nakon svirke izrazili zadovoljstvo učešćem i publikom. Potom su se na binu popeli članovi grupa ,,Mikrokozma”, ,,Mr. Albino”, ,,Manitou”, ,,Del Arno band” i ,,Gospoda Glembajevi”.

Bedem-Fest_izvodjaci-posle-Josipe-Lisac

Manitou

Završno veče festivala u nedjelju donijeće nastupe sastava ,,Emily Rose”, ,,Dingospo Dalija”, ,,Autogenog treninga”, ,,Kande Kodže i Nebojše”, MC Blunta i Marčela.

B.R.

Foto: Boris Šekularac

kud duga