PREPORUKA SPORT

US OPEN: Danka Kovinić pobijedila Krunić, Krajiček savladao Hiralda, Curenko izbacila Šafarovu

dankaCrnogorska teniserka Danka Kovinić izvrsnom partijom stigla je do pobjede protiv Aleksandre Krunić u prvom kolu US Opena – 4:6, 7:5, 6:1.
Slabije plasirane teniserke i danas su bile nemilosrdne prema favoritkinjama, pa se za današnje iznenađenje pobrinula Ukrajinka Curenko (37. mjesto na VTA listi) koja je u dva seta i sat i sedam minuta ,,pregazila” šestoplasiranu teniserku VTA liste, Čehinju Lusi Šafarovu 6:4, 6:1.

Mečeve su predale Djačenko koja je igrala protiv Serene Vilijams i Eraković koja je igrala protiv Simone Halep.
Kod muškaraca je bio nevjerovatan dan u kojem su favoriti redom predavali mečeve, pa su tako ovogodišnje takmičenje na US Openu završili Monfis, Dolgopolov, Žil Simon i Gulbis.
Monfis je predao meč Marčenku pri rezultatu 6:2, 4:6, 0:5 za Marčenka. Dolgopolov je predao Grotu meč pri rezultatu 6:4, 1:6, 5:7 za Grota. Gulbis je predao Bedeneu pri rezultatu 3:6, 6:4, 3:0 za Bedenea.
Mečeve su još predali Kokinakis koji je igrao protiv Gaskea i Nedovjesov koji je igrao protiv Lejtona Hjuita.
Žil Simon jedini od ovog četverca nije predao meč već ga je izgubio od Janga 2:6, 4:6, 6:4, 6:4, 6:4.
Fantastičnu partiju pružio je 117. na ATP listi Ostin Krajiček koji igra pod američkom zastavom. On je u četiri seta (3:6, 7:6, 7:6, 7:6) i 3.57 minuta savladao 59. igrača ATP liste Santijaga Hiralda.
Miler je izgubio meč od slabije plasiranog na ATP listi Belmana.
B.R.