DRUŠTVO SLAJDER

M: TEL: Predstavili ponudu kablovske tv i interneta, poklonili internet školama

 

M-tel_press_kablovska_1

 

Kompanija M: tel predstavila je danas u Podgorici ponudu kablovske televizije i interneta, a potpisan je i protokol sa Ministarstvom prosvjete o uvođenju besplatnog interneta u osnovne i srednje škole.

Na pres konfenciji, koja je ovim povodom održana, PR menadžerka kompanije Ana Martinović kazala je da je danas poseban dan za njihovu kompaniju jer promovišu ulazak na tržište kablovske televizije i interneta a to je segment u kojem je u Crnoj Gori, prema njenim riječima,  nedostajala oštra konkurencija.

Izvršni direktor kompanije m:tel Vladimir Lučić istakao je da je ovo najveća investicija u telekomunikacionu infrastrukturu u Crnoj Gori od 2007. godine kada je m: tel ušao na tržište.

-U ovoj i sljedećoj godini uložićemo 30 miliona eura. M:tel već posjeduje više od 1.100 kilometara optičke mreže i signal ima 85.000 domaćinstava u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Budvi, Tivtu, Ulcinju i Herceg Novom. Do kraja godine planiramo da dođemo do zgrada u svim gradovima Crne Gore i da signal dobiju i prigradska naselja, prije svega u Podgorici, Nikšiću i Ulcinju.Projekat će trajati tri godine i do tada planiramo da pokrijemo signalom sva prigradska naselja. Radimo najsavremeniju optičku mrežu koja garantuje brz i kvalitetan internet- kazao je Lučić.

On je rekao da su se trudili da naprave partnersku saradnju sa firmama koje su u vlasništvu države  kao i sa lokalnim upravima i zahvalio se Elektroprenosu, Elektroprivredi, Željeznici i opštinskim upravama koje su prepoznale značaj projekta.

-Razvoj dobre internet infrastrukture je jedna od osnova razvoja svakog društva.Kako bi pomogli školama da đake lakše uvedu u svijet interneta odlučili smo da doniramo besplatan internet pristup u svim osnovnim i srednjim školama u narednih deset godina-kazao je Lučić uz napomenu da će svake godine izdvajati minimalno 50 hiljada eura u servise i aplikacije koje će pomoći razvoju elektronskog načina učenja.

Direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima Milivoje Cerović kazao je da su ponudu paketa kreirali na osnovu želja i zahtjeva građana.

-Ponudili smo pakete sa 30 odsto nižim cijenama u odnosu na postojeću ponudu u Crnoj Goru.Ono za šta će se, sigurni smo, odlučiti većina građana su BOX paketi koji objedinjuju usluge fiksne, mobilne, interneta i digitalne televizije. Pored usluga kablovske, korisnici se mogu odlučiti i za kombinaciju usluga uz najbogatiju ponudu kanala po najpovoljnijim cijenama, najbrži i najpovoljniji intenet, najpovoljnije razgovore ka fiksnim mrežama u Srbiji i Crnoj Gori uz neograničene minute ka 078 mreži, 1000 minuta u m:tel mreži,1 GB interneta i resurse prema svim crnogorskim  mrežama-pojasnio je Cerović.

Kazao je da se cijene internet paketa kreću od 13, 9 do 24, 9 eura za Mbps. Osnovni televizijski paket ima 178 kanala i košta  11, 9 eura. Ako uz njega korisnik želi internet i fiksni telefon paket to može dobiti po cijeni počev od 19, 99 eura što je značajno niže od dosadašnje ponude na crnogorskom tržištu. Cerović je izdvojio BOX trio 2 koji korisniku nudi korišćenje usluga fiksne telefonije, internet 8M,i TV paket sa više od 178 kanala.

On je naveo da je trenutno u ponudi 278 kanala, te da se u promotivnom period ne naplaćuje instalaciona taksa, modem i SET TOP BOX.

U ime Ministarstva prosvjete na vrijednoj donaciji zahvalila je PR menadžerka Milena Jovović.

-Zahvaljujem kompaniji m:tel na odluci da osnovnim i srednjim školama donira internet. Korišćenje interneta omogućava nam neograničen pristup informacijama, pa će u tom smislu i ova vrijedna donacija omogućiti zaposlenimau obrazovnom sistemu i učenicima lakši pristup informacijama, što je značajno za sticanje novih znanja i vještina-kazala je Jovović.

Iz kompanije m: tel saopštili su korisnicima da mogu kupiti televizore na rate u iznosu od 9,9 eura za modele Samsung i 6,9 eura za modele Tesla.

 

 

 

One Response to M: TEL: Predstavili ponudu kablovske tv i interneta, poklonili internet školama