DRUŠTVO PREPORUKA

BERANE: Voda za piće ispravna

made-in-germany-rs-voda-sa-cesmeVoda sa gradskog vodovoda sa izvorišta Merića vrelo u Beranama ponovo je upotrebljiva za piće, saopšteno je iz JP Vodovod.

Iz ovog preduzeća je objašnjeno da su pristigli rezultati analize koju je uradio Institut za javno zdravlje i koji su pokazali da je voda ispravna za piće.

– Preduzeće Vodovod i kanalizacija objavilo je nedavno da voda nije za piće poslije oštećenja glavnog cjevovoda od strane preduzeća Bemax, iz preventivnih razloga, iako nije postojala mogućnost da se voda zagadi. Još jednom se izvinjavamo građanima zbog ovih problema koji nijesu nastali našom greškom – navodi se u saopštenju JP Vodovod i kanalizacija.

Preduzeće Bemax je, izvodeći radove na putu Berane – Lubnice, još prošlog četvrtka mehanički oštetilo cijevi gradskog vodovoda, nakon čega je JP Vodovod izdao preporuku da se voda ne pije.

Narednog dana Bemax je izvršio popravku oštećenih cijevi, ali je zbog vikenda Institut za javno zdravlje vodu uzorkovao prvog dana ove sedmice, da bi se na rezultate čekalo do juče.

Iz JP Vodovod i kanalizacija Berane su ranije saopštili da je to standardna procedura poslije havarija i da jedino Institut može dati preporuku da li je voda ispravna za piće.

Građani Berana su devet dana vodu za piće morali da kupuju.

Izvor: Vijesti