MODA SLAJDER

U SUSRET IZBORU ZA MIS CRNE GORE: Gdje su i šta rade crnogorske ljepotice

misice

Izbor za mis Crne Gore ove godine biće održan 14. septembra u hercegnovskom hotelu ,,Palmon bay” u organizaciji kompanije „Miss Monte“ i beogradske produkcije „Miss Yu“. U susret izboru pozvali smo neke od ljepotica koje su titulu najljepše nosili prethodnih godina.

Prošlogodišnja pobjednica i aktuelna mis Crne Gore Nataša Novaković, studentkinja Medicinskog fakulteta  iz Podgorice predstavljala je našu državu na izboru za mis svijeta koji je održan u Londonu. Ona za MNE magazin kaže da joj je titula donijela veliku popularnost u svijetu mode i manekenstva, ali da je medicina, ipak, njen izbor.

natasa novakovic

Nataša Novaković

-Kao Mis Crne Gore imala sam brojne modne angažmane, radila revije i fotografisanja. Zaista mi je ta titula donijela veliku popularnost u svijetu mode i manekenstva i bila, da kažem, ,,odskočna daska”. Ali, ozbirom da je medicina moj životni poziv ipak gradim karijeru u tom smjeru. Modeling će ostati samo na nivou hobija. Trenutno sam na odmoru sa najdražima nakon uspješno položenih ispita- kazala je Nataša.

Nikolina Lončar iz Pljevalja izabrana je za mis naše države 2012. godine, kada nas je predstavljala u Kini, na izboru za mis svijeta. Ona se  danas bavi voditeljstvom, a ujedno je i PR izbora za mis Crne Gore.

 

Nikolina-Loncar-Miss-Montenegro-2011-

Nikolina Lončar

-Jako puno stvari se izdešavalo u mom životu, od kad  sam bila zvanična mis Crne Gore.  Prije nego što sam postala mis Crne Gore, 2009. godine sam izabrana za prvu pratilju izbora za mis Crne Gore, tako da sam ja jedina Crnogorka koja je imala priliku da predstavlja državu na dva  najznačajnija i  najpoznatija svjetska izbora, što  nijedna misica  u bilo kojoj državi, a ni u dijaspori, nije bila u prilici. To su izbor za mis svijeta i izbor za mis univerzuma.  Bila sam na još tri takmičenja: mis turizma, mis international i mis zemlje. To je bilo i jedno veliko iskustvo koje mi je otvorilo mnoga vrata kada sam se vratila  u našu zemlju.  Radila sam kao  novinarka televizije Vijesti tri godine,  i sada sam već dvije godine novinarka na Atlas televiziji.  Pored toga, imam svoju školu za manekene koja svake sezone okuplja  sve više članova i PR sam  menadžerka izbora za mis Crne Gore evo već tri godine-kaže  Nikolina.

Pored brojnih obaveza ona je i student na UDG univerzitetu, smjer Komunikologija i mediji, PR i menadžment. Za MNE magazin Nikolina je otkrila da je vjerena i da uskoro planira svadbu.

Podgoričanka Maja Maraš nosila je lentu mis Crne Gore na svjetskom izboru u Londonu, 2011. godine. Maja tada nije prošla u finale, a danas se bavi voditeljstvom.

Maja_Maraš-4

Maja Maraš

-Trenutno radim na Prvoj televiziji, i oduvijek mi je bila želja da se bavim novinarstvom, to sam i ispunila.  Dosta mi je titula za mis Crne Gore pomogla u tome, zato što sam negdje pokazala svoje novinarske sposobnosti. Sve je to povezano na neki način sa medijima, tako da definitivno se tu može vidjeti koliko je neko talentovan za taj posao-kaže Maja.

 

marija cirovic

Marija Ćirović

Nikšićanka Marija Ćirović, imala je čast da prva ode kao predstavnica Crne Gore na izbor za mis svijeta, koji je održan u Kini 2007. godine.

mariana mihailovic miss

Mariana Mihajlović

Za najljepšu djevojku 2008. godine izabrana je Mariana Mihajlović iz Podgorice, koja je predstavljala Crnu Goru na 58 . izboru za mis svijeta u Johanesburgu.

Marijana Pokrajac, 22, poses as she was named Miss of Montenegro at the annual beauty contest in Plavnica, just outside Podgorica, Montenegro, early Saturday, Aug.15, 2009. (AP Photo/Risto Bozovic)

Marijana Pokrajac: Foto: Risto Božović

Dvadesetdvogodišnja Podgoričanka, Marijana Pokrajac, izabrana je za mis Crne Gore 2009. godine. Pored titule najljepše Crnogorke Marijani Pokrajac pripala je i lenta magazina ,,Ljepota i zdravlje” koji joj je dodijelio naslovnicu. Ona je našu državu predstavljala takođe u Johanesburgu.

milica milatovic3

Milica Milatović

Sedamnaestogodišnja Milica Milatović iz Herceg Novog izabrana je za mis Crne Gore 2010. godine. Izbor za mis svijeta te godine  je održan u Kini.

Nakon kastinga za izbor za mis Crne Gore, agencija „MissYu“ izabrala je 2013. godine Kotoranku Ivanu Milojko da bude predstavnica Crne Gore na izboru za mis svijeta koji je održan u Indoneziji.

Ivana-Milojko-4

Ivana Milojko

 

Kako je bilo nekada…

Crnu Goru prvi put je na izboru za mis predstavljala 18 – godišnja Kotoranka Rajka Kujundžijević koja je dva puta zaredom ponijela lentu najljepše djevojke Crne Gore, 1968. u Herceg Novom i 1969. u Budvi. Bila je i druga pratilja za izbor Mis Jugoslavije, u organizaciji časopisa „Politika BAZAR“.

rajka casopis

Rajka Kujundžijević

 

Ova lijepa dama je u nedavnom razgovoru za MNE magazin kazala da te davne 1968. godine nije ni bila svjesna šta joj se dešava u trenutku kada su je proglasili za pobjednicu.

-Bila sam samo svjesna da ljudi u publici jako aplaudiraju, ali mislila sam da je to reakcija na svaki izlazak djevojke koja se takmiči.  I kada sam čula proglašenje, po automatizmu sam otišla da mi stave lentu i uzmem cvijeće- kazala je ona tom prilikom.

budva rajka

Rajka Kujundžijević

Ova poznata manekenka i slikarka ima i savjet za mlade djevojke, da ne budu opterećene svojim izgledom.

– Iskreno i danas mi je drago kada čujem da sam lijepa, ali moj duh oplemenjuje moj izgled. U protivnom, sve bi bilo dosadno. Savršenstvo je dosadno. Zato mlade devojke ne treba da se sjekiraju ako nemaju plave oči, savršen nos i savršen ten – naglašava Rajka Kujundžijević.

 

Katarina Janković