PREPORUKA SPORT

SP U ATLETICI: Arijes Merit junak dana

aries

                                                         Aries Merit

Svako takmičenje ima svog junaka. Svjetsko prvenstvo u atletici danas je dobilo svog.

Amerikanac Arijes Merit osvojio je bronzanu medalju sa 13.04 stotinke u disciplini 110 metara prepone. Ne bi to bilo ništa čudno i spektakularno da on za četiri dana ne ide na operaciju presađivanja bubrega.

U ovoj disciplini pobjedu je odnio dvostruki evropski šampion Sergej Šubenkov iz Rusije sa 12.98 stotinki, dok je drugi na cilj stigao Jamajčanin Hansi Parčment u vremenu 13.03 stotinke.

Denijel Vilijams je pobjednica discipline 100 metara prepone. Druga je Sindi Roleder, a treća Alina Talaj.

Holanđanka Dafne Šipers proletjela je ispred Jamajčanki Ilejn Tomson i Veronike Kembel-Braun u trci na 200 metara. Njen rezultat bio je 21.63 stotinke, Tomson je imala 21.66, a Kembel-Braun 21.97.

tiana

                                                                Tijana Bartoleta

Uzbudljivo je bilo i u skoku u dalj kod žena. Tijana Bartotela iz Amerike u posljednjem pokušaju skočila je sedam metara i 14 centimetara i na spektakularan način osvojila zlato, presavši do tada vodeću Šaru Proktor iz Velike Britanije za sedam centimetara. Bronzu je osvojila Ivana Španović iz Srbije skokom od 7m 01 cm. Podsjetimo, Tijana Bartoleta prije posljednje serije skokova bila je na trećem mjestu sa 6m 95 cm.

B.R.

Foto: DPA