PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Brnović saopštio spisak za mečeve sa Lihtenštajnom i Moldavijom

branko brnovicSelektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović saopštio je danas spisak fudbalera za kvalifikacione mečeve protiv Lihtenštajna i Moldavije za odlazak na EURO 2016.

Na spisku se našlo 20 fudbalera, s tim što će naknadno biti pozvana tri fudbalera iz crnogorske lige.

Crna Gora će 5. septembra u Podgorici, pred praznim tribinama, dočekati selekciju Lihtenštajna, nakon čega će otputovati za Kišinjev na meč protiv selekcije Moldavije koji je na programu 8. septembra.

Udarna snaga Crne Gore biće tandem napadača Jovetić-Vučinić. Marko Bakić propustiće mečeve zbog povrede.

Cilj selektora je da se osvoji šest bodova u mečevima protiv Lihtenštajna i Moldavije, odnosno, da se ubilježe obje pobjede. Do sada je osvojeno pet bodova – ubilježili smo pobjedu, dva remija i tri poraza.

– Imamo još četiri utakmice. Znamo naš cilj, a to je osvajanje maksimalnog broja bodova. Da li će to biti dovoljno, vidjećemo. Razgovarao sam sa Vučinićem, Jovetićem i Bašom, svi su svjesni situacije. Nema potcjenjivanja protivnika, moramo dati maksimum i uzeti tri boda protiv Lihtenštajna. Isto tako i u Moldaviji ne smijemo da kiksamo. U ove dvije utakmice moramo osvojiti šest bodova – kazao je Brnović.

Na spisku su golmani Vukašin Poleksić (Sutjeska) i Danijel Petković (Lovćen), odbrambeni igrači Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Kotrijk), Vladimir Volkov (Mehelen), Marko Simić (Kaiserispor), Esteban Saveljić (Defensa) i Saša Balić (Tirgu Mureš).

Na sredini terena igraće Elsad Zverotić (Sion), Nikola Vukčević (Braga), Mladen Kašćelan (Arsenal Tula), Adam Marušić (Kortrijk), Branislav Janković (Čukarički) i Vladimir Boljević (AEK Larnaka).

Pozvani su i napadači Mirko Vučinić (Al Džazira), Stevan Jovetić (Inter), Dejan Damjanović (Peking), Fatos Bećiraj (Dinamo Minsk) i Stefan Mugoša (Minhen 1860).

Prir. B.R.