MAGAZIN PREPORUKA

ON JE IMAO SREĆE: Desetogodišnjak preživio 30 sati u divljini

 

CNQ1qXEUYAItInK

Malahi Bredli (10) izgubio se u nedjelju ujutru u Uinta planinama u Juti, gdje je bio na izletu sa porodicom. Preživio je 30 sati sam u divljini, zahvaljujući tehnikama za preživljavanje koje je naučio od oca.

Dječak je oko pola jedanaest ujutru pošao u šumu da pronađe pečurke koje je planirao da pojede sa ribom koju je upecao njegov tata. Nakon pola sata, njegov otac se zabrinuo i počeo da ga traži, a pozvao je i policiju.

Malahi je zalutao i nije znao kako da se vrati do jezera. Umjesto da paniči, sjetio se savjeta koje mu je otac dao.

– Baš prije nedjelju dana, kampovao je sa drugarima i igrali su se igre “Šta bismo radili kad bismo se izgubili” – rekla je dječakova rođaka.

658322_malahi-bredli-fejsbuka_ff

Malahi Bredli

Desetogodišnjak je potražio sklonište ispod stijene, sam je upecao ribu i umotao majicu oko nogu da bi mu bilo toplije.

– Sakrio sam se među stijenama da ne bih bio na udaru vjetra. Mijenjao sam položaj kako je vjetar mijenjao smjer – kaže Malahi.

Policijski helikopter ga je pronašao na oko osam kilometara od mjesta gde je ušao u šumu. Nestao je u nedelju ujutru, a vraćen je porodici u ponedjeljak oko 15 časova.

Dječak je bio gladan i iscrpljen, ali nije pretrpio nikakve povrede. Prije 11 godina, u istoj šumi je nestao 12-godišnji dječak koji nikada nije pronađen.

Izvor: Blic.rs