ZDRAVLJE

ZAVOD ZA TRANSFUZIJU KRVI: Ministar Predrag Bošković sa saradnicima dao krv

boskovicRezerve krvi u Zavodu za transfuziju su na zadovoljavajućem nivou, ali je potreba za njima svakodnevna i zalihe se mijenjaju iz minuta u minut, poručila je direktorica te institucije dr Gordana Rašović.

U akciji dobrovoljnog doniranja krvi, koju je jutros organizovalao Ministarstva prosvjete,učestvovali su ministar Predrag Bošković, zaposleni u tom resoru kao i zaposleni u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici.

Prema riječima dr Rašović, otkad je objavljen apel, početkom mjeseca, puno građana se odazvalo i doniralo krv.

– Rezerve krvi su već na zadovoljavajućem nivou, ali potreba za krvlju je svakodnevna i mi iz dana u dan nastavljamo sa kontinuiranim obezbjeđenjem krvi, jer se rezerve mijenjaju iz minuta u minut – rekla je ona novinarima nakon današnje akcije.

boskovic 3

Dr Rašović je navela da su takve akcije izuzetno važne, pogotovo u trenutku kada Zavod za transfuziji uputi apel građanima.

– Avgust je mjesec sezonskih nestašica krvi zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda i velikog broja turista – pojasnila je ona.

Zahvalila je prosvjetnim radnicima što su se odazvali akciji i tim primjerom pozvali sve građane da učine isto.

 

boskovic1

Bošković je kazao da je mnogo bitno da svaki građanin dobrovoljno da krv.

– To bi svaki građanin trebalo da uradi, obzirom da smo svjesni da je Zavod u proteklom peroidu imao problema sa obezbjeđivanjem dovoljno jedinica krvi za one kojima je potrebna – poručio je on.

 

On je naveo da je, kao ministar, zadovoljan načinom na koji su zaposleni u tom resoru prihvatili akciju i brojem onih koji su se odazvali.

– Imamo više od 150 prijavljenih sa prostora Podgorice, ali se nadam da će se akcija proširiti, a i da će se početkom školske godine povećati broj prijavljenih – zaključio je Bošković.