MAGAZIN PREPORUKA

SVADBA U ZNAKU TUGE: Ti si sve što sam željela od muža…

jenn_903533S0

Sol i Dženifer Foto: Fejsbuk

– Najdivnija osoba koju poznajem umrla je nakon osam mjeseci borbe s tumorom. Sol se borio dugo i teško i nije se predavao. Njegov optimizam i smisao za humor držao je mene i njegove najbliže da potpuno ne poludimo u ovo užasno vrijeme. Za to mu nikad nećemo moći biti dovoljno zahvalni – napisala je na Fejsbuku Dženifer Karter iz Ontarija nakon smrti supruga Sola.

Solomon Šau i Dženifer Karter, oboje 26-godišnjaci, zaručili su se lani u aprilu nakon dugogodišnje veze i planirali su svadbu ove godine u avgustu. On je u decembru prošle godine saznao da ima rak jetre i odmah je operisan. Nažalost, do marta se bolest proširila i ušla u terminalnu fazu. Ljekari su rekli da mu nije ostalo puno od života i par se vjenčao u martu u muzeju u Ontariju. Sol je umro prošle sedmice kod kuće uz svoju voljenu suprugu.

-Naučio si me posljednjih mjeseci da niti jedan dan ne smijem pustiti da propadne. Pokazao si mi što je prava ljubav i s 26 godina sam naučila o njoj više nego što neki nauče u čitavom životu. Ti i ja smo trebali još 60 godina provesti skupa, ali sam zahvalna i na ovih osam nevjerovatnih godina koje nam je Bog dao. Ti si sve što sam željela od muža i puno više, uvijek ćeš mi biti u srcu – napisala je mlada udovica u posveti suprugu, koji se bavio sportom i živio zdrav život.

 

Izvor: Jutarnji.hr