Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NOVI TREND: Nevjerovatno gdje su žene počele da ubrizgavaju botoks

botoks

Nije tajna da su žene spremne svašta da urade za ljepotu, ali ponekad se zaista čini da pretjeruju. Novi trend je dokaz da je zaista tako.

Botoks je postao uobičajena stvar širom svijeta. I toliko je popularan da je nakon lica, postalo moderno ubrizgavati ga u stopala ili područje ispod ruku, ali sada je našao novu primjenu.

Koliko god čudno zvučalo žene su botoks počele da ubrizgavaju u tjeme. Razlog je još čudniji i nema nikakave veze sa sprečavanjem nastanka bora kao što se možda može očekivati.

Razlog je bolja frizura.

Kako piše portal She Finds, ženama je dosadilo da nakon napornog dana ili vježbanja u teretani  popravljaju frizuru pa rado odlaze kod doktora na ovakve tretmane.

Procedura pimjene je sledeća. Tjeme se priprema za injekcije alkohlom. Nakon toga ubrizgava se između 100 i 200 injekcija.

Doktorka Dendi Engelman, koja je prva počela da primjenjuje ovu proceduru, kaže da sam postupak nije bolan, iako možda tako zvuči, zato što se koriste jako male igle kojima se botoks ubrizgava u samu folikulu dlake.

Ona kaže i da do sada nije bilo kontraindikacija na ovaj tretman, ako i da se niko nije žalio na bol tokom tretmana.

Botoks sprečava znojenje na vlasištu. Praktično, botoks blokira komunikaciju između znojne žlezde i nervnih završetaka zbog čega ne dolazi do proizvodnje znoja.  Kosa i nakon treninga ili trčanja ostaje onakva kako izgleda kada izađete iz salona. Ovaj način ,,uljpšavanja” frizure namijenjene je kako muškracima, tako i ženama, a ako odlučite da ga uradite, potrebno je da izdvojite između 1,200 i 1,500 dolara za tretman, a efekat traje od 6 do 12 mjeseci.

Izvor: zena.blic.rs