DRUŠTVO PREPORUKA

FAKULTET ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE: Upisuju 28 kandidata na magistarskim i doktorskim studijama

fakultet za sport i fizicko vaspitanje

www.rtcg.me

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, raspisaće Konkurs za upis osam kandidata na samofinansirajućim akademskim doktorskim studijama u predstojećoj studijskoj godini, kazao je Duško Bjelica, rukovodilac doktorskih studija na fakultetu u Nikšiću.

-Pravo upisa na doktorskim studijama imaju kandidati koji su magistrirali po starom programu studiranja u trajanju od dvije godine na fakultetima fizičke kulture, kao i kandidati koji su završili akademske master studije u trajanju od jedne godine na istim fakultetima u zemlji i inostranstvu. Moraju aktivno znati jedan strani jezik-  kazao je Bjelica.

On ističe da doktorske studije traju tri godine i da su obima 180 ECTS, računajući i odbranu doktorske disertacije.

-Na ovim studijama do sada je jedino doktorirala Aldijana Muratović, a ima preko 30 upisanih studenata- ističe on.

Takođe, kako saopštava Bjelica, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću upisaće i 20 kandidata na magistarskim studijama i to po 10 studenata na oba studijska programa i to – na akademskim postdiplomskim magistraskim studijama Fizička kultura i na primijenjenom studijskom programu Fizičko vaspitanje djece.

-Magistarske studije traju jednu godinu i obima su 60 ECTS, a upisuju ih kandidati koji su diplomirali na odgovarajućim četvorogodišnjim studijama sa 240 ECTS- kazao je on.

Konkursi će biti objavljeni nakon 1. septembra.

Izvor: Cdm