ART PREPORUKA

POZORIŠTE: Pripreme za Mladenovićevu ,,Koštanu” počinju u oktobru

bozo-vrecoNakon peripetija oko toga da li će mjuzikla ,,Koštana” reditelja Kokana Mladenovića biti ili neće, stigla je potvrda od glavnog glumca Boža Vreća.

– Od oktobra spremam se za ulogu Koštane. Jako sam uzbuđen, sretan, bit će to magija u svakom smislu te riječi.
Jutros sam sa Kokanom Mladenovićem, mojim divnim rediteljem, prošao kroz pojedine scene i ne da mi se dopadaju već su za vrisak od sreće… Eto, morah podjeliti.. – napisao je na svom Facebook profilu Božo Vrećo.

Pozorište na Terazijama saopštilo je 5. avgusta da Kokan Mladenović nije ispoštovao dogovorene rokove (15. jun i kraj jula 2015. godine) za predaju adaptacije (libreta) i tekstova songova za predstavu ,,Koštana” zbog čega se otkazuje premijera.

Mladenović je tvrdio da je problem što Koštanu tumači osoba transrodnog identiteta.

– Od početka razgovora o podjeli izazivala je vaše burne negativne reakcije moja želja da glavnu ulogu, ulogu Koštane, povjerim umjetniku iz Bosne i Hercegovine, Boži Vreći, osobi transrodnog identiteta, koja, svojom pojavom, talentom, i životnim stavovima predstavlja sve ono što Koštana treba da bude – odu slobodi, slobodi svake vrste ljubavi, slobodi izražavanja sebe, slobodi govorenja na glas protiv svega onoga što čini lažni okvir zajednice i svijeta u kome živimo – kazao je tada u zvaničnom saopštenju Mladenović.

B.R.

kud duga