DRUŠTVO DRUSTVO_IZDVOJENO

BOKELJSKA NOĆ: Ukrašene barke, muzički vatromet i Zlatko Pejaković

bokeljska noc

cdm

 

Bokeljska noć, tradicionalna je manifestacija koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, a biće održana u subotu, 22. avgusta od 21 sat u kotorskom akvatorijumu. Kako navode iz organizacionog odbora ove manifestacije, za feštu nad feštama prijavilo se 54 ukrašenih barki.

– Selekcijom stručno-tehničke komisije kriterijume konkursnih uslova ispunilo je 39 barki, koje će defile izvesti u akvatoriju kotorskog zaliva. Sa jedrilicama Jedriličarskog kluba ,,Lahor”, barke će se predstaviti u tri kruga. Tokom trećeg đira, stučni žiri će proglasiti najbolje kreacije, nakon ćega će uslijediti veliki muzički vatromet sa mora, koji se prvi put izvodi u Crnoj Gori – navode organizatori.

Ovogodišnji fond nagrada je 4.000 eura: nagrada za prvu barku iznosi 1.500 eura, za drugu hiljadu, a za treću 500,00 eura. Preostalih hiljadu eura planirane su za specijalne nagrade žirija.

Nakon završetka programa na akva-pozornici, fešta će biti nastavljena na rivi, na glavnom gradskom parkingu, gdje će koncert prirediti Zlatko Pejaković.

Iz gradske uprave podsjećaju da zbog održavanja manifestacije u subotu neće raditi glavni gradki parking na rivi.

Organizator Bokeljske noći je Kulturni centar ,,Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj je Opština Kotor.