Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

BEDEM FEST: Stižu i ,,Alex Kelman band”, ,,Del Arno band”, ,,El Kachon” i ,,Slaven Ljuić & friends”

11889622_935458673157373_3478587237098133828_nDrugo inostrano ime uz mladi britanski sastav ,,Xander and the keys” koje će nastupiti na šestom ,,Bedem festu” (3-6. septembar na Bedemu u Nikšiću) jeste neobični, alternativni elektro pop trio iz Sibira ,,Alex Kelman band” i to će biti njihov prvi nastup u ovom dijelu Evrope, saopštili su organizatori.

Najradosnija vijest za poklonike rege ritmova i egzotičnog zvuka je objava nastupa rodonačelnika ovog žanra na našim prostorima, ,,Del Arno benda”, koji će se nakon skoro 30 godina rada prvi put predstaviti u Nikšiću. Kroz ostvarenu saradnju sa Ambasadom Slovenije na Bedem fest stizž bluz bend ,,El Kachon” iz Novog Mjesta, u sklopu predstavljanja nove alternativne scene te zemlje. Raznolikost žanrova i kreativnih koncepata upotpunjuje nastup studenta prestižne akademije Berkli, Slavena Ljuića, koji će u sastavu ,,Slaven Ljuic & friends” izvesti ,,Tribute to Steve Gadd”. Prethodno potvrđenu listu izvođača predvode Josipa Lisac, ,,Disciplin a Kitschme”, ,,Kanda Kodža i Nebojša”, Marčelo, ,,Dža ili bu”, ,,Gospoda Glembajevi”, ,,Autogeni trening”, ,,Vizant”, ,,Irish Stew” i drugi.
Poklonici elektronske muzike će ove godine imati priliku da uživaju na posebnoj bini koja će biti aktivna svakog dana od 23h do 04h, a sadržajno će biti i u kampu, gdje će se nalaziti Jeggermaster chill out zona sa zanimljivim programima kao što je Jazz Montenegro joga. Kompletan muzički program i raspored pratećih sadržaja biće objavljen 25. avgusta.
Otvaranje festivala predviđeno je za 3. septembar kada će Vojni orkestar Crne Gore u 18 sati započeti svečani defile od gradskog trga ka bedemu, a svečani program počinje u 19 sati kada će biti priređen koktel za prijatelje i partnere Bedem festa.
Iz organizacije Bedem festa navode da je promotivna cijena paketa ulaznica do 1. septembra 12 eura, podsjećajući da je boravak u kampu besplatan za sve posjetioce koji kupe kartu za festival.

Još jednom pozivaju bickliste iz gradova regiona da u sklopu promocije zdravih stilova života dođu na festival biciklom, putovanje dokumentuju, a u Nikšiću će ih čekati besplatan ulaz na sve festivalske programe i smještaj u kampu. Takođe, važno podsjećanje je da je u saradnji sa Željenicom opredijeljeno 90 povratnih karata za besplatno putovanje do Nikšića u redovnim linijama iz bilo kojeg grada Crne Gore. O načinu rezervacije ulaznica, smještaja u kampu i željezničkog prevoza detaljne informacije biće objavljene u narednim danima.
Iz organizacije Bedem festa je istaknuto da zahvalnost za podršku u infrastrukturnim radovima koji će omogućiti prilaz tvrđavi sa zapadne strane, te povezanost sa prostorom kampa , duguju Fondu za aktivno građanstvo, Fondaciji ,,Petrović-Njegoš”, Regionalnom vodovodu, te velikom broju volontera i prijatelja manifestacije, preduzetnicima iz Nikšića za obezbjeđeni dio potrebnog materijala.
– Posebnu zahvalnost Bedem fest duguje porodicama Spasojević i Petrović-Njegoš, kao i mještanima Stare Varoši i Musovine na razumijevanju i podršci u proteklom periodu – kažu organizatori.
Ovih dana stižu i pohvale za sve učinjeno u proteklom periodu, line-up je prilagođen svim ukusima i generacijama.

– Nikšić će se potruditi da bude dobar domaćin za više od 300 učesnika Bedem festa. Reakcije su fantastične, zainteresovali smo čitav region, pa i šire, odakle očekujemo posjetioce ove godine. To je plod dobro pripremljene strategije. Upravo je pušten najavni promo spot, a ovih dana nas očekuje i puštanje sajta bedemfest.me. Posebno želimo da istaknemo činjenicu da će svi posjetioci Bedem festa biti prijatno iznenađeni novim dimenzijama nikšićke tvrđave – ističu organizatori.

Oni najavljuju veoma povoljne cijene pića i hrane tokom trajanja festivala.

Zvanično pivo festivala je Nikšićko, zlatni sponzor je Crnogorska komercijalna banka, a strateški partneri su Elektroprivreda i Opština, obzirom na činjenicu da je Bedem fest sastavni dio manifestacije Septembarski dani kulture.