ART SLAJDER

BORISAV BORA ĐORĐEVIĆ ZA MNE MAGAZIN: Vremena prolaze, ali stvari se ne mijenjaju

Riblja-corba_1Rok sastav ,,Riblja čorba” proslavio je 37 godina postojanja u gradu rokenrola Nikšiću.

Borisav Bora Đorđević, Miroslav Miša Aleksić, Miroslav Vicko Milatović, Vidoja Božinović Džindžer, Nikola Nidža Zorić publici su 15. avgusta dali mnoge hitove, a ona je uzvratila horskim pjevanjem, skandiranjem imena i jednim suzavcem, jer, kako kaže ,,Čorbina” pjesma, ,,nemoj da se bunite kad vam kradem glas, u mene se kunite, volim i ja vas. Vi znate iz hemije, suzavac je gas, vaša ljubav sve mi je, volim i ja vas.”

Nastup su završili numerom ,,Pogledaj dom svoj anđele”.

Nakon koncerta, pjevač Bora Đorđević pronašao je vrijeme za čitaoce MNE magazina i govorio o rokenrolu, Nikšiću, pjesmama i ,,Pinkovim zvezdama”.

Kako komentarišete to da su događanja iz pjesme ,,Pogledaj dom svoj anđele” i dan-danas aktuelna?

– Ne samo iz ,,Pogledaj dom svoj anđele”. Pogledajte, recimo, pjesmu ,,Na Zapadu ništa novo”. Svaki dan možete da pročitate negdje se desio sudar, ubio čovjek ženu, pa sebe. Ti naslovi su isti. Vremena prolaze, ali se stvari ne mijenjaju.

Kojim stihovima Vaše pjesme biste opisali buduću suprugu?

– A ne, nećemo govoriti o privatnim stvarima. To zaista ne znam.

Riblja-corba

Kako se jedan roker osjeća u gradu rokenrola?

– Jako dobro. Nikšić je zaista sjajan grad i dočekani smo sjajno. Domaćini su više nego gostoljubivi.

Da li će Vas biti u narednoj sezoni ,,Pinkovih zvezda”? Kakvo iskustvo nosite?

– Da, biće me u narednoj sezoni ,,Pinkovih zvezda”. Jako lijepo iskustvo. Drago mi je da smo pomogli mladim ljudima da se afirmišu. Evo sad na ,,Beer fest”-u sa nama će nastupiti i Pavle koji je osvojio drugo mjesto u ,,Pinkovim zvezdama”. Otpjevaće jednu pjesmu, pružićemo mu tu šansu. Drago mi je da u cijelom region ima toliko talentovanih ljudi. Žao mi je što Krstinja iz Crne Gore nije prošla dalje, ali znam iz pouzdanih izvora da je Krstinja u Crnoj Gori veoma popularna i da smo doprinijeli afirmaciji mladih ljudi, da je to vrijedjelo.

Trideset sedam godina ste na muzičkoj sceni. Kada ste vi počinjali to su bila drukčija vremena gdje je glas bio mašina, gdje su ruke kojima se sviralo bile mašina. Možete li napraviti paralelu između tadašnjeg vremena i sadašnjeg?

– Bilo je mnogo više autora i autentičnih izvođača. Manite me kompjutera, još rokenrol mora da ima određenu kilometražu. Mašina nema dušu.

Bojana Radonjić

Foto: Boris Šekularac

kud duga