Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

VEZE: Evo kako kolumnista ,,Gardijana” vidi ljubav

Tim Lott

Tim Lot

Kome treba ljubav? Iritiranje partnera bolji je način kako da ,,začinite” vezu, kaže kolumnista ,,Gardijana” Tim Lot.

Često se kaže da su ljubav i privrženost srž svake duge veze. To po obrascu nije tačno. Pravi centar svakog braka ili odnosa je, naravno, iritiranje, jer tada nije dosadno, daje vam nešto da radite i nije predvidljivo. Pa opet, s vremena na vrijeme potrebno je učiniti nešto novo, pa sam ja tako sastavio listu 15 najefikasnijih načina da iznervirate partnera.

Ova strategija efektna je i kod muškaraca i kod žena, mada neki su načini tradicionalno popularniji među polovima od drugih. Mnoge od ovih metoda često se upotrebljavaju, ali možete naći i one na koje nijeste nailazili dosad. Slobodno ih isprobajte i ,,začinite” svakodnevni život dodajući plutajući prezir i tihi bijes.

1. Nemojte da ih slušate. Nema ništa što u čemu partner manje uživa kao kada mu odajete utisak da nijesu bitni da ih saslušate. Pravite se kao da slušate gledanjem u oči i govorom tijela, ali postarajte se isto tako da mislite o nečem sasvim drugom poput ,,kada će da prestane da priča pa da mogu da se vratim važijim stvarima, to jest sebi.”

2. Postarajte da stavite do znanja da je posao uvijek prioritet. Odgovorite na optužbe da ste distancirani ili na nedovoljno provođenje vremena sa porodicom sa ,,Pa, neko mora da plaća račune” ili ,,Novac ne raste na drvetu, znaš.”

3. Kada obavljate kućne poslove oko kojih se obično ne zamarate, uvijek očekujte da stigne pohvala kako ste divni. Nemojte baš odlično da ih obavite, samo toliko da dobijete pohvalu.

55a6a289-2d0a-45b6-a79d-9caf9c74318e-2060x1236

4. Pozovite mačku da spava u vašem krevetu i probudi partnera u pet ujutru tako što će kandžama grepsti po daskama kreveta.

5. Onda zabranite mački da spava u vašem krevetu.

6. Kada izađete sa prijateljima, postarajte se da srušite svaki neadekvatni argument ili mišljenje koje vaš partner iznese pred njima. Ovo će svima u sobi pokazati kako ste pametni i kakav je idiot vaš partner. Postarajte se da pojasnite da je mišljenje prijatelja vama važnije od partnerovog.

7. Pustite glasno muziku ili radio kad god to želite. Vaše je pravo da slušate što želite, kada to želite, a ako se to ne dopada vašem partneru ili pokušava da meditira ili pronađe malo vremena da se odmori u tišini, razjasnite da su po vama oni ,,ubice” dobrog raspoloženja ili što je gore, da se ponašaju kao starci.

article-2509897-1982BB0C00000578-598_634x321

8. Hrčite i nemojte uraditi ništa po tom pitanju kao što je mršavljenje, jer, pa, vi spavate i stoga to nije vaš problem.

9. Nemojte uopšte da odgovarate kada vam se partner obraća. Još bolje, odgovorite mrmljajući.

104302916_1

10. Neka jedno partneru bude jasno – zanimljiviji su vam ekran, telefon ili tablet.

11. Pitajte ih gdje se nešto nalazi a da pritom nijeste prvo pokušali da pronađete tu stvar.

12. Skuvajte sebi čaj i ne pitajte partnera da li želi da skuvate i njemu.

13. Uzmite im hranu iz tanjira bez prethodnog pitanja.

14. Zatražite da uzmete hranu iz njihovog tanjira.

15. Protivriječite partneru pred djecom kada on ili ona pokušavaju da ih disciplinuju ili nauče drugačijem načinu kako nešto da urade. Ovo će vas načiniti popularnim kod djece jer ste na njihovoj strani, a tako ćete zaraditi i kratkotrajni emotivni priliv. Pa ipak, baš kao prethodnih 14 mogućnosti, ovo je divna taktika da vam partner digne u vazduh kuću, zabije šargarepu u nos, pronađe drugog partnera, napusti vas, razvede se od vas ili vas izbaci iz kuće. To je krajnji rezultat toga kako biti stvarno iritantan. I, uz vježbanje i privrženost, može zaista da proizvede dramatične rezultate za koje nijeste ni bili svjesni da postoje.

B.R.