ART PREPORUKA

AKTUELNO: Transformersi se uskoro sele u Zagreb

transformersi 2

Transformersi se iz Beograda sele u Zagreb

Autor izložbe Transformesi koja je oduševila građane Podgorice i Beograda Danilo Baletić rekao je za Vikend novine da očekuje da transformersi ubrzo budu preseljeni u Zagreb, a nakon toga i u ostale glavne gradove država stare Jugoslavije.

Ipak, ono što je želja Baletića jeste da transformerse pošalje u Pariz.

– Cilj je da izložba obiđe gradove nekadašnje Jugoslavije, a onda i Pariz. To još nije ostvareno, ali radimo na tome i nadam se da ćemo i taj cilj dostići. Za sada, poslije Zagreba postoji šansa za još neke lokacije prije Pariza (koji je cilj), ali sada nećemo otkrivati te informacije dok izložbe ne budu dogovorene – kazao je Baletić, pišu Vikend novine.

Mladi podgorički umjetnik imao je želju da poveže sve države bivše Jugoslavije, a jedna od tih lokacija je Hrvatska. Do saradnje je došlo na inicijativu Baletića, a grad Zagreb je rado prihvatio ponudu.

– Želimo da povežemo sve države bivše Jugoslavije, pa makar i na ovaj način. Volio bih da zahvalim Ministarstvu kulture Crne Gore, bez čije podrške ova saradnja ne bi bila moguća – kazao je Baletić.

Izložba u glavnom gradu Hrvatske biće održana na Cvjetnom trgu i na Trgu Josipa Bana Jelačica ili samom centru Zagreba, baš kao u Podgorici i u Beogradu.

Baletić je trenutno fokusiran na izložbu transformersa u Zagrebu, a u planu ima rad na nekoliko novih projekata, ali da će sačekati još neko vrijeme da se tome posveti.

Izvor: Dnevne novine

kud duga

One Response to AKTUELNO: Transformersi se uskoro sele u Zagreb