ART PREPORUKA

GUITAR ART SUMMER FEST: Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na otvaranju

vlatko_stefanovski_i_miroslav_tadic_zavrsili_svoju_ovoljetnu_turneju_tabfullJubilarni, deseti ,,Guitar art summer fest” biće održan u Herceg Novom od 15. do 20. avgusta. Program će biti podijeljen u četiri segmenta: koncerti, izložbe, predavanja i druženja.

Koncertni program festivala na Kanli Kuli otvoriće 15. avgusta u 21 sat Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić. Iste večeri u 22 sata Miroslav Tadić pratiće na gitari braću Teofilović. Amira Medunjanin nastupiće 17. avgusta u 21 sat. Dva dana kasnije, publika će moći da čuje fado kvartet portugalskog maestra Antonia Šainja.

 

 

 

 

 

 

Ulaznice za Kanli Kulu su u prodaji. Cijena za veče je deset eura, a komplet karata za tri večeri košta 22 eura.
Na Trgu od muzike, u Starom gradu, 16. avgusta mastupiće Zoran Anić i Aleksandar Nikolić. Tradicionalno Veče mladih talenata zakazano je za 18. avgust. Na zatvaranju 20. avgusta nastupiće Srđan Bulatović, Darko Nikčević i Dragoljub Đuričić ansambl. Na zatvaranju će se predstaviti i plesači Kulturno- sportskog centra ,,Diano” iz Herceg Novo.
Svi koncerti na Trgu su besplatni.
U okviru “Guitar visual art” segmenta jubilarnog festivala pripremljene su tri izložbe. ,,Konektujemo umjetnost” okuplja troje hercegnovskih umjetnika – Vanju Berberović Šuberić, Vanju Vikalo i Nikolu Ćurčina. Mlada umjetnica Anđela Petkovski izlagaće u galeriji ,,Sue Ryder”. Treća izložba je ,,Devet godina, devet panoa”. Na Trgu od muzike (Trg Mića Pavlovića) kroz fotografije će biti prikazana retrospektiva prethodnih festivala. Autor je Želimir Gvojić.
Nakon koncerata organizovana su druženja u bašti Gradske kafane.
Budžet Festivala ove godine iznosi oko 30 hiljada eura, od čega je 10 hiljada obezbijedila Opština Herceg Novi, a pet hiljada lokalna Turistička organizacija. Suorganizator festivala je Javna ustanova kulture Herceg-Fest.

kud duga