DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Počinje antidiskrimaciona kampanja „Poštuj različitosti! Odbaci diskriminaciju! Prihvati čovjeka!”

postuj razlicitosti

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava kontinuirano sprovodi kampanju o zabrani diskriminacije, a slogan ovogodišnje kampanje je „Poštuj različitosti! Odbaci diskriminaciju! Prihvati čovjeka!

– Cilj ovogodišnje kampanje je, pored podizanja nivoa svijesti opšte populacije o diskriminaciji, stvaranje tolerantnijeg okruženja i senzibilisanje javnosti, posebno prema licima sa invaliditetom, pripadnicima/cama LGBT populacije, romske populacije i drugih najčešće diskriminisanih društvenih grupa, te diskriminacije po osnovu rodnog identiteta-navodi se u saopštenju.

Jedna od poruka koje ova medijska kampanja prenosi je značaj poštovanja i uvažavanja prava i sloboda svih naših građana i građanki.

-Diskriminaciju treba prepoznati na vrijeme kroz edukativne antidiskriminacione kampanje, te je neohodno konstatno ukazivati na postojanje diskriminacije u društvu, njene pojavne oblike i mehanizme zaštite- kažu u saopštenju.

U protekloj godini uspješno je realizovana antidiskriminaciona kampanja pod nazivom „Podržavam, poštujem, štitim, zastupam čovjeka!“