Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

INSPEKCIJA: Za osam dana donijeli 80 rješenja o zabrani rada

ugovor

Inspekcija Uprave za inspekcijske poslove je od 23. do 30. jula izvršila ukupno 1.375 kontrola u kojima je utvrđeno 713 nepravilnosti. Za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti subjektima nadzora je u 280 slučajeva izrečena mjera ukazivanja, u 214 slučajeva je donijeto rješenje o otklanjanju nepravilnosti, a u 80 slučajeva donijeto je rješenje o zabrani rada.

-U prethodnom periodu aktivnosti su bile usmjerene na nadzor objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra (pultovi, punktovi, tezge, ljetnje bašte ugostiteljskih objekata, plažni barovi), kao i izdavanje fiskalnih računa, utvrđivanje porijekla robe, zapošljavanje i dr, na nadzor kupališta u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, oslobođenog dijela kupališta, kao i na nadzor pružanja usluga raftinga na Tari- navodi se u saopštenju.

Utvrđene nepravilnosti, kažu iz Uprave za inspekcijske poslove, uglavnom su se odnosille na neposjedovanje ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju i nepropisano vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga, sanitarno-higijenske nedostatke u većim objektima, kao i neposjedovanje sanitarnih knjižica subjekata u poslovanju sa hranom, robu sa isteklim rokom trajanja i postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja – rješenja izdatih od strane Javnog preduzeća „Morsko dobro“.

-U narednom periodu inspekcijski nadzor će biti usmjeren na šetališta u cilju suzbijanja pojave sive ekonomije. Kontrolisaće se pripremanje i usluživanje hrane u privremenim ugostiteljskim objektima, trgovinski objekti, plaže i plažni barovi- navodi se u saopštenju.