Porto Novi
PREPORUKA SPORT

NOLETOV NAJVEĆI FAN: Italijanski portal pisao o Nikšićaninu Miladinu Baćoviću

bacovic 1Miladin Mila Baćović je bez sumnje jedan od najvećih fanova svjetskog broja jedan Novaka Đokovića – piše italijanski portal Ubitennis.

– Trenutak kada smo se rukovali 2009. godine u crkvi u Jasenovom Polju promijenio mi je život – kazao je Baćović za Ubitennis.

Prenosimo dio članka kako je Nikšićanin postao veliki fan Novaka Đokovića:

– Konstantno ga pratim šest godina, otkad je 2009. došao u Nikšić i prisustvovao ceremoniji osvejštavanja crkve u Jasenovom Polju, na groblju gdje su njegovi preci sahranjeni. Kada sam uspio da se rukujem sa njim i zagrlim ga, naš kontakt se činio beskrajnim. Moj je život bio promijenjen, a moje srce je počelo da kuca za Novaka. Pratim njegovu karijeru, rezultate, protivnike, ali i humanitarni rad Fondacije koja pomaže djeci kojoj je to neophodno. Imam baš puno materijala o njemu. Za mene on je ljudska i sportska legenda. Imam i na stotine fotografija, poruka koje sam razmjenjivao sa Novakom, pjesama koje sam posvetio njemu i supruzi Jeleni – priča Baćović.

Ovaj 48-godišnjak iz Nikšića ispričao je za srpski list ,,Večernje novosti” anegdote o svojoj nevjerovatnoj ljubavi prema srpskom igraču. Jedna od njih vezana je za Dejvis kup meč između Srbije i Kanade, septembra 2013. godine u Beogradu, kada je na hodniku Kombank arene sreo Đokovića koji ga je načinio najsrećnijim čovjekom na svijetu kada mu je dao tenisku lopticu sa svojim potpisom.

Od tada je Miladin počeo teniseru u Beograd da šalje razne poklone.

– Radio sam 14 sati  kako bih prikazao njegovu karijeru do tog trenutka i poslao mu to preko prijatelja. Onda sam mu slao slike sa vjenčanja na Svetom Stefanu kao i mnoge druge koje sam imao tih godina. Zaista se nadam da će biti proglašen počasnim građaninom Nikšića. I ne samo ja. To bi bio najbolji poklon za njega i nas, ne bismo ga napustili – kaže Baćović.

– Pratio sam Rolan Garos iz VIP lože stadiona Filip Šatrije u društvu međunarodnog džet-seta. Da nije bilo Đokovića ko zna da li bih ikada zakoračio na parisko tle. Po povratku kući na aerodromu Šarl de Gol sreo sam slučajno Novakove roditelje i nekako smogao snage da im kažem: ,,Vimbldon će biti naš!”

Baćović nije prisustvovao trijumfu Noleta na londonskoj travi na Vimbldonu. Zavjetovao se da će svog idola podržati na drugi način u pohodu na treću vimbldonsku titulu. Otišao je pod Ostrog da zatraži od sveca da blagoslovi Noleta.

Mila je potom kontaktirao sa članom Đokovićevog osoblja moleći ga da kaže teniseru nakon finala da se molio za njega i da su mu molitve uslišene.

Divno je zamisliti ovakvog fana: osobu sa sposobnošću da uživa i raduje se svom idolu kao dijete. Boji se neuspjeha, možda i naivno vjerujući da to pomalo i njegova greška…

Baćović žali što nije prije Rolan Garosa otišao pod Ostrog: ,,Da sam to učinio na dan Rolan Garosa, Novak bi osvojio čak i taj ,,hram tenisa” – kazao je Baćović.”bacoviiiic

Piše: Ilvio Vidovich za Ubitennis