Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

DA SE NASMIJEŠ I ISTOPIŠ: Pisma djece roditeljima, ljubavima, učiteljici, Vili zubić….

Eh, šta sve mi nismo pravili zbog ljubavi kad smo bili mladi, rekla bi starija garda. Kakve sve ludorije nismo radili i kakva sva pisma nismo pisali. Ljubavi je mnogo, pa smo se i mi ponekad zbog ,,nepravdi” ljutili na roditelje, ali smo ih ipak voljeli. Bilo je dana kada smo bili ljuti i na čitav svijet, ali smo ga voljeli.

Evo kako sada neki novi klinci pišu svoja pisma.

Ljubav ima dva lica

pisma 3

– Draga mamice, ti si mi najdraža majka ikada. Žao mi je što sam te nazvala govancetom. Mrzim te i ne idem u svoju sobu. Volim te, majko. S ljubavlju, tvoja kćerka Kara – piše u ovom pismu u kojem se pored riječi nižu i promjene ljubavi.

STARA BOLJKA: Dvije cure zaljubljene u istog momka

pisma 4

– Dragi Zejn, bilo je teško ovo da ti kažem, ali meni (Natali) i Mišel K. se sviđaš. Iskreno tvoje, Natali i Mišel K. P.S. Molim te, nemoj nikome kazati za ovo. MOLIM TE. P.P.S: Piši povratno pismo – kaže se u ovom izrazu ljubavi.

Evo kako mlado momče izjavljuje ljubav

pisma 5– Draga Aleksis, kako si danas? Želim da te informišem da mi se na neki način sviđaš. Nemoj da se smiješ, ovo je ozbiljna stvar. Iskreno tvoj, Rajan – piše ovaj hrabri dječak.

Najbolja učiteljica zauzela drugo mjesto

pisma 6– Draga Rejčel, ti si mi druga najbolja učiteljica ikada. Volim te – djelo je neznanog pisca.

Hvala za hranu

pisma 7

– Hvala, majko, što si mi napravila hranu da ne umrem – piše u ovoj šarmantnoj poruci jednog Brendana.

Puno poklona  i poruka za kraj

pisma 8

– Nadam se da ćeš dobiti puno poklona i srećan Božić. I debela si – piše u ovom pismu sa ,,divnom“ porukom za kraj.

Razjareni vampir

pisma 9

– Ovo mi je najgori dan ikada. Ne ulazite! Od omraženog. Poljubite me tamo gdje sunce ne sija! – napisao je ovaj mališan i stavio prikladnu sliku vampira sa izbačenim zubima.

Trepavica umjesto zuba

pisma 10

– Draga Vilo zubić, zub mi je otišao u slivnik. Bio je to nesrećni slučaj. Hoćeš li uzeti ovu trepavicu umjesto toga? Od Emersona – piše simpatični dječak.

Ovako djevojčica čestita rođendan stricu

pisma 11

– Dragi strika Brajane, nadam se da se dobro provodiš za rođendan. Volim te, strika Brajane. Kako si? Jesi li čuo za Satanu? On te tjera da radiš loše stvari. Rebeka – napisala je curica.

Evo plana

pisma 12– Majko, pobjeći ću sjutra u 9.30 kada otac i ti budete spavali. Postaraj se da se sa mnom pozdraviš zauvijek. Emili. P.S. Pakujem se večeras – upozorila je na vrijeme svoju mamu malena Emili.

Tata ne valja

pisma 13

– Tata je zločest. Nema ga nigdje. Smrdi kao pelena. To ga samo čini  uzbudljivijim – piše u ovom pismu.

Ljut sam

pisma14– Ljut sam na tebe i ne razgovaram sa tobom danas i sjutra. P.S. Cijeli dan. P.S.S. Još te volim – kaže se u ovoj poruci.

Nije ti ona šef

pisma 15– Dragi oče, zašto hoćeš da budeš vegetarijanac? Je li te majka natjerala na to? Ako jeste, ne moraš da je slušaš, nije ti ona šef! – savjetuje dijete oca.

B.R.