ART SLAJDER

REMI I SHOT (ELEMENTAL): Čuli smo da je ,,Lake fest“ odličan, zato smo tu

Sa proslave 15 godina osnivanja benda u zagrebačkoj ,,Tvornici" (foto: Ivan Sejić)

Sa proslave 15 godina osnivanja benda u zagrebačkoj ,,Tvornici” (foto: Ivan Sejić)

Hrvatski sastav Elemental puni sale i prostore na otvorenom kad god nastupi u Crnoj Gori. Ne sumnjamo da će tako biti i 16. avgusta na jezeru Krupac nadomak Nikšića kada će se predstaviti našoj publici u okviru jubilarnog, petog izdanja ,,Lake fest“-a.

Pjevač benda Luka Tralić Shot kaže da je čuo da je ovaj festival izvrstan, te da su poziv za gostovanje tako prihvatili bez puno predumišljanja.

U najavi je novi album za koji nam je pjevačica Mirela Priselac Remi kazala da su mnoge pjesme nastale tako što je adaptirala stihove iz poezije koju piše, pa su možda malo više nesvakidašnje od onoga što su slušaoci inače navikli da čuju od Elementala.

Pričali smo još o novom singlu ,,Goli i bosi”, te o ljubavi.

Evo šta su Shot i Remi rekli za MNE magazin.

Elemental_photo_16_by_Maja_Bota

Luka Tralić Shot (foto: Maja Bota)

Što je presudilo da prihvatite poziv za gostovanje na ,,Lake fest“-u?

SHOT: Čuli smo da je ,,Lake Fest” izvrstan! To je bilo prije nego su nas iz organizacije pozvali da sviramo. Tako da nije bilo puno premišljanja! Sjajno je što se u cijeloj regiji u posljednjih par godina organiziraju novi festivali, iako neki od njih ne prežive, pa je taj cijeli festivalski ,,moving” vrlo živ i ljudi dobiju puno zabave na jednom mjestu. Mnogi putuju od festivala do festivala i tako troše svoje praznike ili godišnji odmor. A nas kao izvođače put nanese da na mnogim festivalima sviramo! I to nam je super!

IMG_9292_Remi maja lesar foto

Mirela Priselac Remi (foto: Maja Lesar)

U pripremi je novi album. Šta poštovaoci vaše muzike mogu da očekuju ovoga puta? Koje su to teme kojima se bavite? Ima li gostujućih muzičara?

REMI: Ne smijem puno otkrivati jer ću pokvariti iznenađenje, hehe! Ono što sigurno mogu reći je da krajem augusta van puštamo novi singl i približavamo se datumu izlaska albuma. Optimistične procjene su da bi trebao biti vani krajem godine! Što se tiče tematika, zbilja ima svega – mnoge su pjesme nastale tako što sam adaptirala stihove iz poezije koju pišem, pa su možda malo više nesvakidašnje od onoga što su slušatelji inače navikli slušati od Elementala. Gostujućih muzičara će biti, ali biće to mahom instrumentalisti.

Upravo je singl ,,Goli i bosi“ najava tog albuma. Govori o malim stvarima. Koje su to sitnice koje vaš život čine srećnim?

SHOT: Pjesma ,,Goli i bosi” svakako najavljuje novi album, ali vidjet ćemo da li je i odraz tog albuma! Hehe! Ona je posvećena toj nekoj izgubljenoj generaciji kojoj predugo govore da sve radi krivo i kojoj prebacuju što nije kao one prije. Kao da su to ,,male stvari” u explicit verziji! J… nam se što nam govore da bi trebali!

,,Prokleta ljubav, opet padam na isti trik. Prokleta ljubav, ista priča, drugi lik.“ Kažu da zaista muškarci i žene uvijek nesvjesno biraju iste tipove u koje se zaljubljuju. Da li je tako i u vašem slučaju?

REMI: Mislim da sam se ja oduvijek zaljubljivala u umjetnike, tako je to svemir posložio. Bilo je naravno i ,,odmicanja od pravila”, ali takve mi veze nisu donosile neku preveliku sreću. Volim se zaljubljivati u umjetnike jer im se onda mogu diviti izbliza. Poštovanje je također uvijek nužno i potrebno. Volim kreativce, volim se njima okružiti u prijateljskom smislu, ali i među njima naći srodnu dušu. Nema boljeg osjećaja nego kad te netko inspirira i natjera da stvaraš. Divota!

Bojana Radonjić

kud duga