MODA PREPORUKA

GLUMICA PORUČILA KOMPANIJI ,,HERMES”: Promijenite naziv torbi ,,birkin”

hermes-birkin-crocodile-vogue-29jul15-rex-b_320x480Britanska glumica i pjevačica Džejn Birkin, po kojoj je torba modne kuće ,,Hermes“ dobila ime, poručila je direktorima tog brenda da joj otklone ime sa tog modnog detalja nakon što je vidjela izvještaj i snimke organizacije za borbu za zaštitu životinja PETA.

dzejn birkin

Džejn Birkin

– Kako mi je ukazano na okrutan način na koji su krokodili ubijani i proces pravljenja ,,Hermesovih” torbi koje nose moje ime, zatražila sam od ,,Hermes grupe” da preimenuje torbu ,,birkin” dok se ne uspostavi bolji proces i slijeđenje međunarodnih normi u njenom pravljenju – kazala je Džejn Birkin u saopštenju.
Oglasili su se i direktori firme ,,Hermes”.
– ,,Hermes” poštuje i dijeli emocije sa Džejn Birkin i mi smo sami bili šokirani onim što smo vidjeli. Farma ne pripada nama i koža sa te farme nije korišćena u proizvodnji torbe ,,birkin”. Istraga farme u Teksasu, koja je prikazana na snimku PETA, u toku je – piše u saopštenju kompanije ,,Hermes”.
U njemu se navodi da su kreacije u sklopu ovog brenda pravljene po najvišim standardima.
– Više od deset godina posjećivali smo svakog mjeseca naše dobavljače i nadgledali proces proizvodnje. On je rađen po najvišim standardima, veterinarskim i onim u zaštiti zaštićenih vrsta životinja – kažu iz ,,Hermesa”.
Osnivačica PETA Ingrid Njuverk zahvalila je Džejn Birkin na ovom potezu i pozvala još jednom nadležne u kompaniji ,,Hermes” da prestanu da uništavanjem divljih životinja i da ne koriste njihovu kožu u pravljenju komada koji nose potpis ,,Hermesa”.

,,Birkin” torba košta 10.000 dolara.
Zbog okrutnih scena u kojima se prikazuje postupak ubijanja životinja i skidanje njihove kože, nijesmo stavili snimak. Ako želite, možete ga pogledati ovdje.
B.R.
Foto: Vogue