DRUŠTVO PREPORUKA

TIVAT: Voda mora da se štedi

cesmaIz preduzeća D.O.O Vodovod i kanalizacija Tivat apeluju na građane da štedljivo koriste vodu i smanje zalivanje bašti i drugih površina da bi dovoljno vode imali i mještani južnog dijela opštine, čije je vodosnabdijevanje zbog velike suše i potrošnje otežano.

Prema riječima direktora preduzeća, Čedomira Lukića, Regionalni vodovod juče je imao poteškoća na sistemu zbog izuzetno povećane potrošnje vode, kako javlja radio Tivat.

-Tivatska opština iz Regionalnog trenutno dobija 115 litara vode u sekundi i to nije dovoljno da se kompletna teritorija opštine snabdijeva. Vjerovatno je ista situacija i u Budvi i Kotoru, zahvaljujući enormnim vrućinama. Tokom noći se akumuliurala određena količina u rezervoarima, pa ne očekujemo probleme do popodnevnih časova, ali ako se nešto ne promijeni u režimu vodosnabdijevanja iz Regionalnog vodovoda, očekujemo da ćemo imati poteškoća u vodosnabdijevanju u Radovićima, Đuraševićima, Gošićima i Krašićima. Obala Đuraševića će imati vode, kao i područje od Aerodroma do Lepetana. U ovom trenutku je to sve što znam- kazao je Lukić.

On je apelovao na građane da smanje zalivanje bašti, jer, kako je kazao, voda u ovoj situaciji zbog velike potrošnje jednostavno do rezervoara u Radovićima ne dolazi.

-Mi smo do juče preko našeg sistema davali vodu iz Regionalnog i opštini Herceg Novi do Kumbora, a sad je to isključeno, jer jednostavno nema toliko vode da se svi snabdijevaju! Nadamo se da će Regionalni vodovod nešto uraditi, te da će moći da poveća količinu vode, koja ide prema Boki kotorskoj, a ako ne, imaćemo i dalje probleme. Zato je jako važno da svi potrošaći u cijeloj opštini smanje potrošnju koliko god je moguće-  poručio je Lukić.

Izvor: Radio Tivat