DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Stijepović i Alfandari posadili drvo prijateljstva na Gorici

stijepovic i alfandari

Foto: CDM

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaša Alfandari danas su posadili drvo prijateljstva na brdu Gorica, kod spomenika Partizanu borcu u Podgorici.

Pored Alfandarija, Stijepović je imao susret i sa umjetnicima iz Izraela i predstavnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, a povod je bio kako je saopšteno iz PG biroa, prvo gostovanje izraelske predstave ,,Naš razred” i pozorišta od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Izraela 2006. godine.

Stijepović je istakao značaj međukulturne saradnje u širenju tolerancije i poštovanju različitosti, podsjetivši na crnogorsku antifašističku borbu i Trinaestojulski ustanak kojim je Crna Gora prva od evropskih zemalja otpočela odlučnu borbu protiv okupatora. U obraćanju za izraelske medije govorio je i o istoriji Glavnog grada i o najvažnijem crnogorskom arheološkom lokalitetu Duklji, kao i o prirodnim bogatstvima Podgorice.

-Ono na što smo najviše ponosni u Glavnom gradu jeste vjekovni skladni multietnički i multikonfesionalni život- rekao je Stijepović.

Predstava „Naš razred“ koprodukcija je Kameri teatra i Narodnog pozorišta iz Izraela i biće izvedena večeras u Crnogorskom narodnom pozorištu.