PREPORUKA ZDRAVLJE

TIBETANSKI RECEPTI: Eliksiri dugovječnosti i podmlađivanja

slika aaRecept za ovaj  drevni eliksir pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2000 godina, a osim što obećava dugovječnost, čini i zdravlje savršenim. Eliksir služi za postupno čišćenje krvnih sudova od masnih naslaga i za prevenciju srčanog i moždanog udara. Tibetanska tajna receptura takođe se koristi kao preventiva za anginu pektoris, nastanak tumora, popravlja vid i pomlađuje organizam.

 Recept za tibetanski eliksir zdravlja i dugovječnosti

Potrebno je:  300 gr bijelog luka, 1 kg neprskanog limuna, 1, 5 l vode.

Priprema: 300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom samljeti  sitno. Nakon toga staviti litar i po vode da proključa pa smanjiti vatru i dodati u nju  samljeveni bijeli luk i limun. Poklopiti.

slikaNa laganoj vatri ovu smjesu kuvati 15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. Tibetanski lijek čuvajte u poklopljenoj staklenoj tegli.

Tretman:

Ovaj eliskir uzimati na prazan stomak svakog jutra i to pola decilitra, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od deset dana, a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati s upotrebom lijeka.

Napomena:

Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana između dva tretmana. Nakon izlječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Zdrave osobe koje se odluče da lijek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primjenjuju samo jedan do dva tretmana godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od šest mjeseci.

 Tibetanski eliksir za podmlađivanje organizma

Potrebno je:  10 glavica bijelog luka, sok od 10 limuna, 1 kg meda.

Priprema:

slika2Sitno nasjeckajte 10 glavica bijelog luka i pomiješajte ih s  kilogramom meda i sokom od 10 limuna. Smjesu ulijte u staklenu posudu, poklopite i ostavite je da stoji osam do deset dana. Nakon toga, uzimajte po kašiku ovog prirodnog eliksira dvaput na dan, ujutro na prazan stomak i uveče prije posljednjeg obroka.

 Zašto su ovi recepti toliko djelotvorni

Ovi recepti sadrže tri najbolja sastojka – med, limun i bijeli luk. Svaki od njih ima višestruke dobrobiti za zdravlje.

Bijeli luk

On štiti krvne sudove, snižava krvni pritisak i nivo holesterola u krvi, a smanjuje i rizik od srčanih i moždanih udara.

Između ostalog, koristan je u prevenciji tumora, a štiti i od mnogih hroničnih bolesti.

Ublažava prehladu i gripu, uništava crijevne parazite, liječi gljivične i bakterijske infekcije, jača imunitet, usporava staranje i otklanja umor i napetost.

Limun

Limun posjeduje snažna antioksidativna i antibiotska svojstva. Zahvaljujući sposobnosti da se u krvi zadrži i do 24 sata – efektan je u prevenciji tumora i njegovom širenju na okolne organe.

Uz ostala blagotvorna svojstva, sprečava nakupljanje holesterola na zidu arterije i doprinosi njegovom snižavanju, čime  štiti od moždanog i srčanog udara.

Osim što čuva zdravlje, limun kao snažan antioksidans takođe usporava starenje.

Med

Med je antioksidans koji posjeduje i antibiotska svojstva. Štiti organizam od štetnih uticaja, a ako se uzima u kombinaciji s ljekovitim biljem, povećaće njihovu djelotvornost.

 

Izvor: Atma.hr