Porto Novi
DRUŠTVO DRUSTVO_IZDVOJENO

PODGORICA: Besplatni udžbenici za prvake

opstina Podgorica      9

Budžetom Glavnog grada za 2015. godinu predviđena je nabavka kompleta udžbenika za svu djecu upisanu u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Podgorice koja će nastavu pohađati na crnogorskom ili albanskom jeziku.

U skladu sa tim, uprava Glavnog grada je postigla dogovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore o štampanju neophodnih udžbenika i njihovoj distribucije po školama.

-Ovo je najljepši način da se najmlađim osnovcima uputi čestitka za početak školovanja, a njihovim roditeljima olakša pripremanje djece za polazak u školu-saopšteno je iz Glavnog grada.

Učenicima prvih razreda sa teritorije Glavnog grada kompleti knjiga će biti uručeni 1. septembra, kada prvi put budu sjeli u školske klupe.

Kompleti besplatnih udžbenika djeci čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, djeci palih boraca, djeci sa posebnim obrazovnim potrebama koja se školuju u okviru redovne nastave (tzv. inkluzivno obrazovanje) ili u resursnim centrima, onima u ustanovama socijalne i dječije zaštite, kao i bez roditeljskog staranja biće dodijeljeni preko socijalnog programa Vlade Crne Gore koji ima za cilj da pomogne najugroženijem kategorijama našeg društva.

Izvor: Cdm