ART PREPORUKA

KIC BUDO TOMOVIĆ: Braća Teofilović nastupaju početkom septembra

Teofilovic-Tadic
– Poznati vokalni duo braća Teofilovići nastupiće početkom septembra u Kulturno – informativnom centru „Budo Tomović“ na zadovoljstvo brojnih poštovaoca i ljubitelja njihovog rada. Teofilovići su svjetski priznati kao autentični interpretatori balkanske izvorne muzike. Napominjemo da su Teofilovići 2007. godine prvi put nastupali na sceni KIC-a u društvu renomiranog gitariste Miroslava Tadića. Ovog puta su za predstojeći koncert koji će prirediti u KIC-u proširili svoj repertoar balkanske muzike i sa pjesmama iz Crne Gore – najavili su na svojoj Fejsbuk stranici iz KIC-a.
Dalje se navodi da repertoar Teofilovića sažima više od dva vijeka tradicionalnog muzičkog nasljeđa i evocira duh cjelokupnog regiona.

– Mnoge od pjesama koje Radiša i Ratko izvode bile su skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, a mnoge su sasvim zaboravljene ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i vraćali u život, darujući im ponovo izvorna značenja i emocije ali obogaćene visoko individualizovanim umjetničkim pristupom i savremenim uticajima. Aranžmani i interpretacije odišu dubokim poštovanjem ne samo prema prošlosti, već i sadašnjost i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim – piše na Fejsbuk stranici KIC-a.

B.R.

Foto: Facebook

kud duga