Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

SEA DANCE: Kako su se u Crnoj Gori proveli Englezi, Australijanci, Rusi…

Rudimental_Sea_Dance_Main_Stage,,Exit avantura“ završena je nastupom di-džeja Marka Vilkinsona na Jazu. Pamtiće se i ove godine mnogi koncerti u Budvi, od čučnja kompletne publike na koncertu ,,The Prodigy“-a na Liamov znak, a potom skoka uvis, ,,vozića“ koji je sa publikom organizovao sastav ,,Dubioza kolektiv“, ulazaka u publiku ,,Rudimental“-a i ,,Van Gogh“-a, horskog pjevanja publike i ,,Viva Vox“-a, presvlačenja Roisin Murphy, njenih sjajnih vokalnih sposobnosti i izvrsnih muzičara, fantastičnih nastupa crnogorskih snaga ,,Punkreas“-a, ,,Nagual“-a, ,,DST“-a i ,,Who see“-a, duše koju su soul i rege muzikom donijeli ,,Hornsman Coyote & Soulcraft“ i ,,Zemlja gruva“, kao i energični set sastava ,,Modestep“.

Pamtiće se ovaj ,,Sea dance“ i po nevjerovatnoj publici koja je horski pjevala sve pjesme i plesala do kasno u noć. Imalo ih je odasvud, od Australije do Velike Britanije, Rusije, Uzbekistana, regiona i svih krajeva Crne Gore, od sjevera do juga.

Tako smo imali priliku da u autobusu koji je prevozio putnike do Jaza i nazad popričamo sa trojicom razdraganih Engleza iz Kembridža, Lijem, Endrujom i Čarlsom koji su prvi put posjetili Crnu Goru, ali i prvi put došli da čuju Rošin Marfi.

Sreli smo iste večeri i Australijanca koji je pitao: ,,Ljudi, odakle ste?“. Kada smo kazali da smo iz Crne Gore, on je odgovorio oduševljeno da je naša zemlja nevjerovatna i da su njegovi domaćini divni. Bio je na proputovanju po Evropi, a u Crnu Goru došao je iz Španije.

Ekipa MNE magazina zadnje večeri festivala tokom nastupa Marka Vilkinsona odlučila je da napravi rekapitulaciju i provjeri kako se posjetiocima svidio ,,Sea dance“.

– Sviđa nam se – kratko su prokomentarisali momci iz Makedonije.

Cetinjanka Milena rekla je da je ovo izdanje ,,Sea dance festivala“ bilo dobro, ali da je prošle godine bio mnogo bolji.

– Naravno, ekipa na mejn stejdžu je bolja ove nego prošle godine, ali što se tiče ostalih stejdževa i organizacije, prošle godine je bilo mnogo bolje, definitivno – istakla je Milena.

Goranu iz Beograda dopao se festival.

– Odlično, bilo je ekstra, super smo se proveli. Juče nismo bili, jer smo bili previše umorni, ali prva dva dana su bila baš dobra.  ,,Van Gogh“ je bio malo smor, ali dobro – kazao je Goran.

Djevojka iz Srbije koja je tu došla sa društvom i željela u našem anketiranju da ostane anonimna, takođe je istakla da joj je bilo lijepo na festivalu.

– Nama je bilo super. Nismo prvi put u Crnoj Gori, ali svidjelo nam se kako se ona izgradila, kako je sve  sređeno. Bilo je možda nekih manjih propusta logističkih na festivalu, ali opet satnice su uglavnom bile ispoštovane, kako je pisalo, bilo je sve na vrijeme. Atomsfera je bila okej, što je bilo na najvećem nivou – druženje, stranci, more, lijep vazduh, to je to – rekla je A.V. iz Srbije.

B.R.

Foto: Sea dance