Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

SEA DANCE FESTIVAL: Drugo veče obilježili nastupi grupa ,,Dubioza kolektiv” i ,,Rudimental”

DCIM100MEDIA

Dubioza kolektiv

Drugo veče festivala ,,Sea dance” na plaži Jaz u Budvi publika je uživala u energičnim nastupima crnogorskog rok sastava ,,Nagual”, bosanskohercegovačke ska-pank-rege grupe ,,Dubioza kolektiv”, britanskih dram end bejz bendova ,,Rudimental” i ,,Sigma”.

Svi izvođači bili su oduševljeni publikom koja ih je ,,pratila” u stopu, pjevajući horski, skačući, plešući, držeći ritam rukama, paleći baklje na koncertu ,,Rudimentala” u pjesmi ,,Tell me that you need me”, napravivši voz na nastupu ,,Dubioze kolektiva” i igravši bosanski valcer koji se sastojao od skakanja.
– Dame i gospodo, dobrodošli…..Uživanje na našem koncertu strogo je preporučljivo – obratio se glas publici na početku koncerta ,,Dubioze kolektiva”.
Tako je i bilo.

dubioyaaa
– Dobro veče, Budva! Kako smo? Ima l’ zime? Nema, a? Je li ko pocrvenio? – pitali su momci iz ,,Dubioze kolektiv” publiku.
Njihov nastup počeo je pjesmom ,,Dolazi Evropa” i nastavljen je numerama ,,U.S.A”, ,,Tranzicija”, ,,Kažu”, ,,Krivo je more”, ,,Kokuz” i ostalima.
Na znak da se podignu ruke, skače ili pjeva, svi posjetioci to su radili.
Žurka se nastavila i uz ,,Rudimental” gdje je prostor bio ispunjen do posljednjeg mjesta.
– Volimo vas, dajte malo buke – čuli su se poklici sa bine.

rudimental1
Pored svojih pjesama, ,,Rudimental” je zabavljao publiku izborom pjesama svojih uzora – Marvina Geja, Boba Marlija, ,,Cool & The Gang”-a i ostalih.
Publika je na kraju tražila bis, ali uzaludno, satnica je morala da bude ispoštovana.
B.R.