Porto Novi
ENGLISH SLAJDER

AMEL ĆURIĆ: Moj život opisuje pjesma ,,It's my life“

amel curicPobjednik ,,Iks faktor Adrije“ Amel Ćurić priredio je, sudeći po reakcijama publike ispred zidina Starog grada u Budvi, koja je pjevala i plesala sve vrijeme, sjajan nastup. Pjevao je numere ,,Bon Jovija”, ,,Bijelog dugmeta“, Dina Merlina, Đorđa Balaševića i ,,Prljavog kazališta“.

Bilo je, kako bi Amelov mentor Masimo Savić rekao, luuudo. Tome u prilog ide i činjenica da su se Adonis Remos  i njegovi muzičari  odlično provodili uz Ćurićev nastup pored bine.

Ćurić je za MNE magazin nakon nastupa i strpljivog fotografisanja sa svima koji su to željeli  govorio o samom takmičenju, Masimu Saviću, pjesmi života i novim planovima.

Na koji način je pobjeda u ,,Iks faktoru“ promijenila Vas, Vaš život?

– S obzirom na to da sam ja prije 11 godina pobijedio već na jednom takmičenju u Bosni, tad sam osjetio tu neku prvu ,,slavu“, teret kad te svi prepoznaju na ulici, hoće da se slikaju i tako dalje. Htio sam karijeru da gradim i u regionu, da me upoznaju ljudi  i vidio sam dobru priliku u ,,Iks faktoru“. Već imam neko iskustvo i, s obzirom na to da sam, možda,  pravio neke greške nakon pobjede u šouu u Bosni, da nisam napravio karijeru kako sam zamišljao, iz tog razloga sam se prijavio ponovo na takmičenje. Tako da sve drugačije posmatram nego tad.  Sad je sve super i nadam se da će stvari ići pravim tokom.

Koja bi pjesma opisala Vaš život?

– Možda bi to trebalo bit’ pjesma ,,It's my life“ koju sam izvodio na takmičenju prije 11 godina i sad opet. Uvijek je dobro prihvaćena i ima finu, duboku priču. Nekako sam i zamislio da ona bude u finalu ,,Iks faktora“. Mogu reć’ da mi nije najdraža od svih pjesama, ali eto, izdvaja se po nečemu.

Masimo Savić je u intervjuu za naš portal najavio da nastavlja saradnju sa Vama, da ćete raditi na novim pjesmama.

– Da, mi se čujemo redovno, u kontaktu smo. Kad  dođem u Zagreb, sretnemo se, vidimo na  kafi. Još mi je mentor, iako je završeno takmičenje i pomaže mi u izboru pjesama koje ja dobijam sad na preslušavanje od raznih autora. On me je upoznao sa nekim autorima, preporučio, ponudio je i neki drugi vid saradnje. Mogu reći samo najbolje o Masimu. Veliki gospodin, veliki čovjek, pokazalo se i nakon ,,Iks faktora“.

Rekli ste drugi autori. Da li će možda biti i Vaših, autorskih pjesama?

– Dosad nisam pristupio svom autorskom radu. Mislim da neko treba da se rodi za to. Mislim da, možda, nisam rođen za to, ali, da budem iskren, nisam ni pokušao da napišem neku pjesmu. Vidjećemo. I Čola je tek u poznim godinama počeo da piše svoje pjesme koje su fenomenalne, tako da ko zna kad će to meni doć’. Možda sad, možda nekad kasnije, ali, u suštini, nikad nije kasno i može da se desi.

Bojana Radonjić