Porto Novi
ENGLISH SLAJDER

MNE MAGAZIN U BUDVI: Adonis Remos donio duh grčkog Mediterana

DCIM100MEDIA

Dan državnosti u  Budvi protekao je u zvucima grčkog melosa koji je donio Adonis Remos, crnogorskog popa i roka koji su prenijeli Milena Vučić-Burovac i sastav ,,Highway trio”, bosanskog roka koji je donio Amel Ćurić, srpskog popa kojeg je nosila Nina Simić, hrvatske nostalgije koju je prenijela Iva Ćurić i makedonskog roka koji je donio Bobi Mojsoski.

Milena Vučić-Burovac bila je prva koja se predstavila publici na Trgu slikara ispred zidina Starog grada. Pratio je cjelokupni bend ,,Crveno i crno”, a Tina Džankić je ovoga puta preuzela ulogu pratećeg vokala, Publika je pjevala i plesala uz Milenine hitove, ali i obrade Dina Merlina, Zdravka Čolića, ,,Pilota”… Za kraj, ostavila je pjesmu ,,Luče”. Milenu je nakon nastupa pored bine sačekao suprug Nikola, ali i djeca koja su željela da imaju fotografiju sa njom za uspomenu.

Na scenu su potom stupili jedini crnogorski predstavnici u superfinalu ,,Iks faktora Adrije”, sastav ,,Highway trio” sa pridruženim članovima, basistom Batrićem Krvavcem i bubnjarem Lukom Lazovićem.   Energični nastup otpočeli su numerom ,,Wonderwall”.

– Dobro veče, Budvo! Mi smo ,,Highway trio”! Čast nam je što ste ovdje sa nama i nadam se da ćete uživati – obratio se publici pjevač benda Petar Tošić.

Svirali su momci ,,Par godina za nas”, ,,Hipnotiziran”, ,,Why you'd only call me when you're high”, a nije izostalo ni ono po čemu je ovaj trojac ostao prepoznatljiv u ,,Iks faktoru”, a to su autorske numere.

Nakon njih na binu se popela još jedna superfinalistkinja – Iva Ćurić. Otpjevala je ,,Ne koči” i krenula da odlazi. Međutim, publika joj nije dala – ,,Hoćemo još! Ivo, mi te volimo!” Iva je pogledala ka bekstejdžu, dobila odobrenje, zahvalila publici i zapjevala ,,Diamond”. Publika je htjela još da sluša Ivu, ali ovoga puta iz bekstejdža su bili neumoljivi. Mikrofon je preuzeo Bobi Mojsoski koji je otpjevao ,,Veče sa Kristinom”. Nina Simić predstavila se pjesmom ,,More pelina”, a potom je na scenu stupio i pobjednik ,,Iks faktora” Amel Ćurić, koji je sa bendom imao energičan nastup i podigao publiku na noge izvođenjem pjesama ,,It's my life”, zatim izmijenjenom verzijom numere ,,Bijelog dugmeta” ,,Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac” koja je zvučala ovako – ,,Tako ti je mala moja kad ljubi Crnogorac”. Uslijedile su ,,Danas sam OK”, ,,Lažeš zlato, lažeš dušo”, ,,Što sad ljubav ima s tim” i ,,Devojka sa čardaš nogama”. I nije samo publika uživala u Amelovom nastupu, već i Adonis Remos i njegov bend koji su bili u bekstejdžu.

Nakon toga priređen je prelijep vatromet.

DCIM100MEDIA

Nastup Adonisa Remosa u Budvi

Poslije vatrometa sa bine se začuo Adonis Remos koji je na tečnom crnogorskom jeziku se obratio publici – Dobro veče, publiko! Priredio je predivan i emotivan dvočasovni koncert u kojem je otpjevao sve svoje hitove. Publika je pjevala, plesala sirtaki, držala ritam rukama, bacala tradicionalno latice ruža na scenu.

Remos je oduševio publiku kada je kazao: ,,Narednu pjesmu vrlo dobro znate. Ja ću je pjevati na svom jeziku, a vi na svom.” Tako su krenuli uvodni taktovi pjesme ,,Bijelog dugmeta” ,,Te noći kad umrem, kad odem, kad me ne bude”.

– Ovo je to zbog čega imamo istu krv mi ljudi sa Balkana. Pjevamo i živimo srcem – poručio je Remos.

Publika je tražila da čuje numeru ,,Dio Psemata”.

– Hoćete tu? Ah. Ta je pjesma vrlo emotivna, dolazi pravo iz duše. Sad ću je otpjevati za vas – kazao je Remos.

Na kraju ove pjesme takođe je imao poruku:

– Vidite to su moja osjećanja. Možda ne razumijete moje pjesme, ali svakako razumijete moja osjećanja. To je ono što je najvažnije.

Publika je sa oduševljenjem prihvatala Remosova obraćanja na našem jeziku u toku pjesama – Brate, ajde!

Bila je ovo proslava Dana državnosti koja je okupila ne samo Balkan, već i svijet, pa su se među publikom mogli čuti razni jezici – engleski, ruski, grčki….

Koncert je organizovala Turistička organizacija Budva.

B.R.